Koaličný poslanec Cmorej: Matovič sa vyhrážal pádom vlády, ak sa nebudeme riadiť jeho Facebookom
18 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Vláda musí na pandemickú situáciu reagovať flexibilne, preto poslanci schvaľujú zákony narýchlo. Premiér sa navyše koalícii vyhrážal pádom vlády, informuje o tom v statuse na Facebooku koaličný poslanec Peter Cmorej (SaS).


Po tom, ako Slovenskom začali otriasať kauzy ohľadom neoprávnene uprednostnenej vakcinácie napríklad Dominiky Cibulkovej či slovenských olympijských športovcov, premiér Igor Matovič oznámil schválenie 10-tisícovej pokuty pre zdravotnícke zariadenia, ktoré pri očkovaní niekoho opäť uprednostnia mimo poradovníka.



 

Poslanec SaS Peter Cmorej poukázal na slová poslanca Mariána Viskupiča, podľa ktorého sa premiér dokonca vyhrážal pádom vlády, ak sa nebudú riadiť tým, čo napísal na Facebooku.

„Kolega Marián Viskupič to už povedal na plné ústa v rozhovore, takže áno, Matovič sa nám vyhrážal pádom vlády, ak nesplníme to, čo napísal na Facebooku. Buď bude pokuta pre zdravotnícke zariadenia, alebo nebude vláda, mali sme si vybrať," vyhlásil Cmorej.



Zároveň skritizoval celý proces rýchleho prijímania zákonov, pretože si ich poslanci ani nemajú šancu  poriadne naštudovať.

„Takže pred najhlúpejším pádom vlády v dejinách v núdzovom stave, na vrchole pandémie sme si vybrali vládu a hlúpy zákon na najabsurdnejšej schôdzi, akú si len dokážete predstaviť. A opozícia bola ticho, lebo sa ani len neunúvala prísť do parlamentu. Keby sa to stalo v opačnom garde, tak tam okupujeme rečnícky stolík minimálne dva dni, že čo si to dovoľujú," uzavrel Cmorej.

Vojna politikov: Matovič a Naď vyčítajú Kollárovi neúprimnosť
Sociálne siete sa niekedy menia na vojnovú zónu politikov. Najnovším podnetom vášnivej debaty medzi Igorom Matovičom, ministrom obrany Naďom a Miroslavom Kollárom sa stal príspevok koaličného poslanca, v ktorom vyjadril nespokojnosť s... Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Timotej Dudka