Bývalú podpredsedníčku NS SR Jarmilu Urbancovú z väzby neprepustili
18 | 01 | 2021 I sefredaktor
Bývalá podpredsedníčka Najvyššieho súdu (NS) SR Jarmila Urbancová, zadržaná počas minuloročnej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Víchrica, zostáva naďalej vo väzbe. Sudca pre prípravné konanie ŠTS 5. januára zamietol jej žiadosť o prepustenie z väzby. Obvinená voči rozhodnutiu nepodala sťažnosť. TASRo tom informoval jej obhajca Peter Erdős.

NS SR 12. novembra minulého roku zamietol sťažnosť Jarmily Urbancovej, podnikateľa a konkurzného advokáta Zoroslava Kollára a bývalého predsedu Okresného súdu Bratislava III Davida Lindtnera voči rozhodnutiu ŠTS z 31. októbra, ktorý trojicu do väzby zobral. Senát NS SR vtedy zároveň na podklade sťažnosti prokurátorky rozšíril dôvody väzby u obvinených Kolára  a Davida Lindtnera aj o preventívnu väzbu.

Trojicu zadržala NAKA 28. októbra 2020 v rámci akcie Víchrica. Následne Ústavný súd SR 29. októbra dal súhlas na vzatie do väzby pre Jarmilu U. a Davida L. Všetci traja sú obvinení zo zločinu prijímania úplatku.

Pri rozhodovaní o väzbe pre Zoroslava Kollára, Jarmilu Urbancovú a Davida Lindtnera nemal Najvyšší súd pochybnosti o tom, že v nej majú ostať. Trojica obvinených vinu popiera, sudca Lindtner sa sťažuje na policajný štát.

Kajúcnik Böhm, ktorý bez dôkazov obvinil generála Lučanského, si písal s Kočnerom o zmenkách
18 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová