Starosta bratislavského Ružinova: chceli sme od vlády len aby nám dali informácie včas
17 | 01 | 2021 I Petra Demková

Samosprávy, na pleciach ktorých bude testovanie aj tentokrát, majú na prípravu spustenia testovania v podstate jednu noc, z nedele na pondelok. Informácie a aj to len základné, totiž sprístupnila vláda až v nedeľu večer. Nečudo, že nie sú nadšení. Starosta Ružinova, Martin Chren, sa posťažoval na Facebooku.  


Napísal, že už siedmy deň s kolegami netrpezlivo čaká na výsledok rokovania vlády o tom, či sa bude opakovať plošné testovanie obyvateľstva. „Prvé plošné testovanie sme v Ružinove v októbri zvládli tak, že nás dávali za príklad celému Slovensku. Aj keď to bola logisticky najväčšia a najťažšia akcia, akú sme kedy v Ružinove robili,“ pochválil sa.

Sulík je s rozhodnutím vlády o celoplošnom skríningu spokojný, teší sa, že návrhy SaS prešli
Po týždeň trvajúcich rokovaniach vlády sa rozhodnutie a finálna podoba skríningu obyvateľstva zrodila konečne, v nedeľu podvečer. Napriek niekoľko dní avizovanému nesúhlasu s celoplošným testovaním, je zrazu Richard Sulík s riešením, ktoré vláda... Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | Petra Demková


„A teraz, pri ďalšom plošnom testovaní, sme naozaj od vlády chceli len jednu vec: aby nám dali vedieť včas, aby sme sa vedeli dobre pripraviť,“ napísal Chren. „Aby sme mohli všetko kvalitne zorganizovať, aby ste vy nemuseli stáť v zime v dlhých radoch, ktoré kvôli chladu - a ešte k tomu kvôli britskej mutácii vírusu - nie sú veľmi bezpečné,“ píše starosta bratislavskej mestskej časti.

Odpoveď, ako to dopadlo, už všetci vieme... ale starosta Ružinova aj tak nestráca nádej. „Zvládneme to,“ napísal, aj keď sa netají tým, že zatiaľ vlastne nevie, čo to vláda schválila. „V tejto chvíli nikto presne nevie, lebo na úplné konkrétnosti si ešte musíme počkať na uznesenie a aj na konkrétne vyhlášky RÚVZ. Vychádzať môžeme len z tlačovej besedy,“ netají sa.

Martin Chren zosumarizoval dostupné informácie z tlačovej konferencie vlády a pridal aj informácie, ako je Ružinov na skríning pripravený. „Zajtra budeme mať poradu s primátorom a ostatnými starostami a už teraz viem povedať: určite v Bratislave počas budúceho víkendu spustíme desiatky odberových miest, aby ste si mohli spraviť test a mohli o týždeň ísť do práce. Kde presne budú, koľko ich bude: dáme vám počas budúceho týždňa vedieť,“ informuje. Chren chce už zajtra začať zháňať zdravotníkov. Verejnosť poprosil, aby si testovanie nenechala na poslednú chvíľu ale využila možnosť dať sa testovať už cez týždeň.

Chmelár: Je našim demokratickým právom postaviť sa na odpor a testovanie bojkotovať
Eduard Chmelár v tom má jasno. Už pred pár dňami vyzval ľudí, aby sa postavili na odpor a nedali sa testovať. Dnes na facebooku opäť zdôraznil, že je to naša demokratické právo garantované Ústavou. Ľudí povzbudzuje, aby sa nebáli. Jeho status... Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | Michal Filek