"Médiá urobili z nezdvorilého vyjadrovania cool záležitosť," hovorí exminister školstva Juraj Draxler
17 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Juraj Draxler patrí k tým, ktorí občas použijú vo vyjadrovaní aj expresívne výrazy. Na druhej strane - odmieta mediálnu samozvanú takzvanú serióznosť.


"Ak sa bavíme o tom, kto viac sprimitívňuje spoločnosť, tak jednoznačne médiá a ich pracovníci, politici sa ani omylom nechytajú." Píše v statuse na sociálnej sieti Juraj Draxler.

Reprofoto status FB (@Juraj Draxler)


"Tzv. seriózne médiá (podľa Draxlera - pozn. red. HD) vyslovene dehumanizujú aktérov vo verejnom priestore, robia z nich len figúrky bez motivácií, premýšľania a iných ľudských vlastností."

Exminister taktiež dodáva: "Štvrťstoročie (!) na to upozorňujem. Čo sa vyjadrovania týka, komentátori ako Schutz pre vulgarizáciu verejného slovníka urobili násobne viac ako Fico, Matovič a ja dohromady. Nemusia rovno použiť nadávky, ale urobili z, jemne povedané, nezdvorilého vyjadrovania cool záležitosť. A o tom, čo s ľuďmi robí bulvár, sa ani nejdem baviť."

Draxler apeluje: "Navyše, áno, ako podčiarkujem, z neslušného vyjadrovania sa nesmie stať norma. Ale naozaj oveľa viac, ako to, či niekde občas zaznie šťavnaté slovíčko, by nás malo trápiť tolerovanie lží, manipulácií a poloprávd. A tých je okolo nás veľmi veľa, v politike, aj v tzv. serióznych médiách."

Juraj Draxler napísal tento status odkazujúc na profilový rozhovor s ním, ktorý nedávno zverejnil dennikn.sk s touto pripomienkou: "V profilovom rozhovore (inak korektnom) pre Denník N redaktora dosť trápi, že sa občas verejne ostrejšie vyjadrím."

"Kedy si už konečne novinári trúfnu aj na ziapajúceho Matoviča? Ide o životy ľudí," hovorí Draxler
"Časť slovenského internetu sa dnes teší z toho, ako novinárka Tódová na tlačovke "naložila" Robertovi Ficovi. Nejdem rozoberať kde oprávnene, kde prípadne nie, ale iná vec ma zaujala: kedy si už konečne novinári takto trúfnu aj na ziapajúceho... Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | Ivan Brožík