ŠKANDÁL: Monika Tódová z Denníka N dovolenkuje spoločne so sudkyňou Záleskou, ktorá Lučanského poslala do väzby
16 | 01 | 2021 I Imrich Kovačič

Opozičný poslanec Robert Fico (Smer-SD) napísal predsedovi Špecializovaného trestného súdu J. Hrubalovi otvorený list v ktorom odhaľuje úzke prepojenie medzi redaktorkou Monikou Tódovou a sudkyňou Pamelou Záleskou, ktorá poslala do väzenia generála Lučanského.


Podľa predsedu strany SMER-SD Róberta Fica je podstatne závažnejšou skutočnosťou evidentná spolupráca a výmena informácií medzi sudkyňou JUDr. Pamelou Záleskou a redaktorkou Denníka N Monikou Tódovou, píše Pluska. Podľa Fica to vyvoláva „mimoriadne vážne obavy, pokiaľ ide o objektívnosť, nestrannosť a nezávislosť rozhodovania sudkyne Záleskej.

„Nie je potrebné preukazovať, že takáto spolupráca jednoznačne prebiehala v prípade trestného konania vedeného proti nebohému generálovi Milanovi Lučanskému, kde p. Monika Tódová preukázateľne ovplyvňovala verejnú mienku v neprospech generála Lučanského, vytvárala spoločenský tlak na vznesenie obvinenia a vzatie do väzby uvedenej osoby a kde to bola práve p. JUDr. Pamela Záleská, ktorá prijala kontroverzné rozhodnutie o vzatí generála M. Lučanského do väzby.“ píše Fico v otvorenom liste.

Tódová píše na Instagrame, že Lučanský mal Covid
Novinárka Denníka N Monika Tódována publikovala na sociálnej sieti Instagram, že generál Milan Lučanský bol pozitívny na koronavírus. Nie je však zrejmé, z akého zdroja Tódová získava takto citlivé informácie o zdravotnom stave dotknutých... Čítať ďalej
15 | 01 | 2021


Po tragickej smrti generála Lučanského je to podľa Fica opäť Monika Tódová, ktorá podľa neho pokračuje v priamej obhajobe rozhodnutí prijatých proti generálovi Lučanskému a uverejňuje interné informácie. Tie by podľa Fica za normálnych okolností vo fungujúcom právnom štáte boli verejnosti neprístupné.

Keďže politická orientácia Denníka N a novinárky p. Moniky Tódovej je podľa Roberta Fica bez akýchkoľvek pochybností zrejmá, jej súčinnosť so sudkyňou p. JUDr. Pamelou Záleskou je podľa neho vnímaná ako dôkaz silného politického pozadia mnohých rozhodnutí o vzatí do väzby realizovaných v roku 2020.

"Jediné čo prenasleduje Tódovú z Denníka N, je jej svedomie", píše Blaha
Podľa oficiálneho hlásenia z 9. decembra 2020 bol Milan Lučanský premiestnený do Ústavu na výkon väzby v Banskej Bystrici. Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič