Hlina: Radšej počúvam ľudí, ako Truban a Beblavý, než Matoviča s Kollárom
15 | 01 | 2021 I Michal Filek

Alojz Hlina usporiadal na svojom facebooku virtuálny protest. Z 300 kusov vianočných stromčekov vytvoril nápis DEMISIA MATOVIČ a video umiestnil na sociálnej sieti. ️"Matovič svoju pozíciu nezvláda, v zásade som bol prvý, kto jasne pomenoval, že zmena na poste premiéra môže byť riešením," napísal. 





"Voľby sú žiaľ už čoraz viac emočné ako racionálne. Emočná vlna, ktorá sa možno len dva-tri dni pred samotnými voľbami zmenila na cunami vyviezla OĽaNO na 25 %. Tá vlna skoro utopila stranu bývalého prezidenta, či parlamentnú stranu SAS. Strany s nadupanými kandidátkami a s veľkými rozpočtami," píše Hlina.




Tá vlna vraj utopila aj stranu KDH - politickú stranu, ktorá sa usilovala nielen o zmenu v spoločnosti, ale aj o svoju vlastnú zmenu.



 





"Nepriateľov sme mali toľko a tak namotivovaných, že ešte aj psi všetkých tých bojovníkov za to "pravé kresťanstvo" po nás štekali."



Cunami spláchla aj koalíciu PS/SPOLU. "Koalíciu ľudí, s ktorými mám veľké ideologické rozdiely, ale ani to mi nebráni uznať, že táto koalícia ponúkala veľa čestných, férových a kvalitných ľudí. Ľudí, ktorí už v živote niečo reálne dokázali a nielen o tom hovorili, že niečo plánujú dokázať či urobiť."




Šeligovi naložil aj advokát Škubla: Nezaťahujte ma do politických škriepok
14 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová






Podľa Hlinu je to škoda. Ak by sa totiž KDH, a aj PS/Spolu dostalo do parlamentu, tak by situácia mohla byť vyrovnanejšia.




"Prepáčte, ale ja naozaj radšej počúvam ľudí ako M. Beblavý, M. Truban ako Matoviča, či Borisa Kollára. Ľudia si vybrali. Treba to rešpektovať."




Demokracia je však krásna v tom, že kráľ sa nerodí, "kráľom" sa niekto stáva. A ako sa stane, tak ním prestane byť, ak svoju úlohu nezvláda.






"Matovič svoju pozíciu nezvláda, v zásade som bol prvý, kto jasne pomenoval, že zmena na poste premiéra môže byť riešením. Vláda môže pracovať, je toho veľa, čo treba riešiť. Igor Matovič nech ďalej naháňa svojich démonov, ale nie ako premiér. Riešením je zmena na poste premiéra."





Keďže Hlina nemôže protestovať reálne, tak usporiadal aspoň takýto symbolický protest. A bude v nich vraj pokračovať.  "Na túto akciu bolo použitých cca 300 vianočných stromčekov. Stromčeky budú použité ešte raz - na prezentáciu témy s ekologickým dosahom a následne budú spracované ako kolíky do plotov," uzavrel.



Fico: Proti Matovičovi je vo vláde vzbura, preto ani nerokoval kabinet
14 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová