Bratislavská radnica hľadá profesionálneho vraha komárov
15 | 01 | 2021 I sefredaktor
Nevídaná profesia! Bratislavský magistrát uverejnil na pracovnom portáli Profesia naozaj nezvyčajný inzerát. Hľadá projektového manažéra biologickej regulácie komárov na plný úväzok, informoval portál cas.sk.




Na uchádzačov má vedenie hlavného mesta pomerne vysoké nároky. Potrebná je 5-ročná prax, pravdepodobne  však nie celoživotná individuálna, ktorou sa môže popýšiť každý obyvateľ Slovenska.


Podľa nového pracovného postu sa však zdá, že primátor Bratislavy Matúš Vallo vyhlásil komárom totálnu vojnu, ktorá si vyžaduje aj totálne nasadenie. Ak si myslíte, že by ste mohli byť budúcim manažérom regulácie komárov a ich nemilosrdným katom, čas sa vám kráti. Žiadosť môžete odoslať len do 19. januára.

Ako vhodný uchádzač však musíte mať 5 rokov odbornej praxe, vysokoškolské vzdelanie ekonomického, technického, manažérskeho alebo prírodovedného zamerania, ovládať anglický alebo nemecký jazyk (pravdepodobne pre prípad invázie komárov zo zahraničia) na úrovni profesionálneho používateľa jazyka, teda C1. Nevyhnutná je taktiež prax v rámci projektového riadenia, a to minimálne 3 roky, ovládanie práce s počítačom a znalosť potrebných programov.

Potenciálnych manažérov zabíjania komárov určite zaujme celkom slušná hrubá mzda v podobe 1 500 eur mesačne. Celková výška platu však závisí od vašich schopností a skúseností. Poteší aj ďalší týždeň dovolenky nad rámec zákona, 2 dni na regeneráciu pracovnej sily či príspevok na dopravu. Zdá sa, že vďaka iniciatíve primátora Valla svitá bratislavským komárom na horšie časy.