Danko: Keby žil Martin Rázus, život s Matovičom a Sulíkom by nazval Novodobé Kocúrkovo
14 | 01 | 2021 I Ivan Brožík







Predseda SNS Andrej Danko tvrdí, že Martin Rázus by súčasnú situáciu na Slovensku nazval Novodobým Kocúrkovom, uvádza v statuse na sociálnej sieti.


Šéf národniarov sa zoširoka rozpísal o situácii vo vládnej koalícii. Zobral si na mušku najmä vzťah premiéra Igora Matoviča s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom.




Status reprofoto FB (@Andrej Danko)

"Sulík je idiot, povedal v rádiu Matovič. Potom Sulík už po niekoľkýkrát v roku dal Dubaj, aby nebolo málo, tak naposledy to bolo dva týždne. Tam nemal internet, preto sa nepripojil na rokovanie vlády online. Teda vraj mal zlý signál, skôr sa však mohlo ukázať cez IP adresu, že je trošku ďalej ako tvrdil,"  uvažuje Danko.


"Sulík sa vrátil a urobil na svoj FB status s postavičkou zo Simpsonovcov. Matovič mu status, ako inak, opätoval. Nastala opäť hádka o kúpe testov. Sulík ich nekúpil. Teda nie toľko, koľko bolo údajne treba, lebo mal zlé podklady. Matovič ešte zahlásil, že by nimi netestoval ani psa. Kollár medzi tým povolal pozitívnych poslancov, hlasovať a zakryl ich igelitmi. Tým sa slovenský parlament zapísal do dejín parlamentarizmu veľkými písmenami, že hlasovali infikovaní poslanci ako jediní na svete," píše predseda SNS a dodal, že svet žasol.


Danko: Chcem byť pri tom, keď táto vláda padne
Andrej Danko, bývalý šéf slovenského parlamentu, ktorého verejnosť už nepomenuje inak ako "kapitán", sa rozhovoril pre portál cas.sk. Život bežného človeka mu jednoznačne nevyhovuje. Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Diana Zaťková

"Sulík dal zase národu najavo ako to premiér Matovič robí zle, ako to nevie. Povedal, že on to ale s ním vydrží, veď by padla vláda a on je zodpovedný. Potom zase Matovič na tlačovke hodinu a pol hovoril, ako Sulík nekúpil testy, a preto zomrelo 4 300 ľudí. Nakoniec sme sa dozvedeli, že situáciu opäť zachráni firma z Trnavy," glosuje Danko.


Sulík podľa neho "zabil", že kúpu testov na psov riadil osobne Matovič a že on nesúhlasí s testovaním. "Matovič ráno s kruhmi pod očami a unavený naložil každému, čo ho nechápe, že sa treba testovať každý týždeň. Najmä odborníkom, novinárom, ale aj odporcom testovania," hovorí šéf národniarov.


Nakoniec Matovič vytiahol zvukovú nahrávku. "Samozrejme ako inak, aj Naď sa rozčúlil, keďže europoslanec Polák povedal, že nech Sulík odíde z vlády. No a zrazu Richard Sulík - superman sa zľakol a zavesil status, že sa ospravedlňuje, že chyba nastala v komunikácii kvôli nemu," ironizuje Danko, ktorý je zvedavý, či Sulík naozaj padne.


"Ak nie, tak Matovič na to zase politicky doplatí. Áno, nechajme ich. Jeden múdry človek mi hovoril: ,Keď nepriateľ robí chyby, nevyrušuj ho. Priznávam, ani ja som sa neriadil vždy touto múdrosťou," sebakriticky  uzatvára Danko.


Danko: Keby nemal Kollár kolotoč na hlave, dnes by si zaslúžil (zbiť) vedierkom on
Andrej Danko dnes, ako reakciu na hlasovanie nakazených poslancov NR SR obalených v alobale, zverejnil video. Boris Kollár, podľa neho, degradoval parlament na úroveň slúžky vlády. Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Michal Filek