Farár Kuffa sa snažil dostať k zomierajúcemu Lučanskému
13 | 01 | 2021 I sefredaktor
Kým v posledných hodinách života generála Lučanského  sedela pri lôžku jeho manželka Martina strážená ozbrojenou väzenskou strážou, snažil k nemu dostať kontroverzný farár s nekompromisnými názormi Marián Kuffa, informoval portál pluska.sk.

“Prišiel spolu s ďalším mužom a chcel ísť za generálom, zrejme mu dať pomazanie chorým alebo zomierajúcim. No pani Lučanská s tým nesúhlasila a tak ho k nemu prítomní dozorcovia nepustili,” opísal očitý svedok, podľa ktorého tento incident videli viacerí zamestnanci nemocnice..

Generál Lučanský ležal v kóme v internistickom monobloku na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení. Lekári bojovali o jeho život, no žiaľ, zomrel približne 24 hodín po tom, ako sa pokúsil skoncovať so životom obesením na teplákovej bunde na poschodovej posteli v base na cele, kde bol ubytovaný sám.

K zomierajúcemu bývalému nebojácnemu bojovníkovi s mafiou pustili lekári len manželku Martinu. Tá od noci dlhé hodiny presedela pri lôžku svojho milovaného manžela prikrytého plachtou a napojeného na prístroje. Držala ho za ruku a hladila ho. V jednej z najhorších chvíľ jej života musela okrem krutej rany na duši a v strachu o život svojej lásky strpieť aj prítomnosť ozbrojenej väzenskej stráže. Tí tam striehli z dôvodu, že sú také predpisy. Veď pacient bol špecializovaným súdom vzatý do kolúznej väzby.

Redakcia pluska.sk Kuffu známeho svojimi nekompromisnými názormi a podporou kotlebovcov viackrát oslovila cez jeho spolupracovníkov, pretože on sám mobil nepoužíva. Tí potvrdili, že odkaz mu odovzdali s tým, že nás bude farár kontaktovať, no sľub nedodržal.

Lučanskému sa pred posledným výdychom dostalo zaopatrenia od kňaza. Za chorými v nemocnici chodieva farár a s jeho službami pre svojho manžela smútiaca žena súhlasila, informoval portál.