Koaličný poslanec sa na to už nemôže pozerať: "Celoplošné testovanie je organizačný chaos!"
12 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Koaličný poslanec Miroslav Kollár sa opäť pustil do "vlastných": Celoplošné testovanie je podľa neho organizačný chaos!


Vláda by sa podľa Miroslava Kollára (Za ľudí) mala najprv dohodnúť na jednoznačných podmienkach celoplošného testovania a potom ich komunikovať verejnosti a samosprávam. Píše web 1pluska.sk.


Kollár je nielen poslanec Národnej rady SR,  ale aj primátor Hlohovca. Nesmie sa podľa neho zopakovať chaos z prvého plošného testovania. Dodal, že ak budú jasné podmienky a štátna správa bude pripravená, samosprávy sa dokážu za týždeň na testovanie pripraviť.

"Nepoznáme ešte detailné parametre opakovaného celoplošného testovania, odporúčal som však v komunikácii s členmi vlády, nech sa najprv dohodnú na jednoznačných podmienkach celoplošného testovania a až potom ich komunikujú samosprávam a verejnosti. Keď budú podmienky jasné a realizovateľné a štátna správa v území pripravená a nebude na stole iné riešenie, samosprávy sa dokážu za týždeň na testovanie pripraviť. Len sa nesmie zopakovať informačný a organizačný chaos z prvého celoplošného testovania," uviedol Kollár. Cituje ho 1pluska.sk.

Opakované celoplošné testovanie má podľa neho veľa úzkych miest spočívajúcich v dostupnosti testov, personálnych kapacít zdravotníkov či v riziku vytvárania väčšej koncentrácie ľudí na jednom mieste, rýchlejšieho prenosu novej mutácie vírusu a riziku ochorenia pri dlhom čakaní v mrazoch.

Poslanec Za ľudí tiež hovorí, že treba "prestať snívať o stlačení incidencie na jesenné čísla" a radšej výraznejšie znížiť mobilitu obyvateľstva a aj niekoľkokrát týždenne testovať zamestnancov aspoň stredných a veľkých podnikov, informuje citovaný zdroj.

„Za to, ako to robíme, pôjdeme do pekla!“ kritizuje koalíciu Miroslav Kollár
Včerajšie rokovanie v Národnej rade vyvolalo istú nevôľu aj medzi koaličnými poslancami, ktorí sa nestotožnili s tým, že voliť budú v prítomnosti pozitívnych kolegov, respektíve tých, ktorí sú v karanténe. Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.