Rusko utopí vojská NATO už v Pobaltí, varuje expert
11 | 01 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 11/01/2021

Ruský vojenský expert Alexej Leonkov varoval pred plánmi NATO vo vzťahu k Rusku. Aliancia sa podľa neho snaží vybudovať pred Ruskou federáciou náskok a svoje sily rafinovane posilňuje. NATO pod rúškom cvičení prefíkane hromadí techniku a doplňuje sklady, tvrdí Alexej Leonkov. Uviedol Nation-news.ru.

Leonkov, ktorý je obchodným riaditeľom časopisu Arzenál domoviny, je presvedčený, že NATO každým dňom podniká voči Rusku čoraz agresívnejšie kroky. Napätie na hraniciach Ruskej federácie podľa neho rastie. NATO spolu s cvičeniami zvyšuje aj počet provokácií.

„NATO sa s nami snaží prefíkane naťahovať. Pod rúškom cvičení hromadia obrnené vozidlá, zvyšujú zásoby a doplňujú sklady. Vedia, že ak priamo nasadia jednotky v blízkosti našich hraníc obvyklým spôsobom, rýchlo sa ich zbavíme. Alebo rovno utopíme v Pobaltí. Preto sa rozhodli pre tento trik. V Pobaltí postupne nasadili úderný predvoj svojich síl,“ uviedol expert.

Podľa Leonkova sa navyše Američania a ich spojenci z NATO tlačia aj z juhu. V Zakaukazsku sa podľa neho snažia podobne ako v pobaltských štátoch vytvoriť základne rýchleho nasadenia. Aj preto sa Rusko v poslednom období ponáhľalo s vybudovaním silného zoskupenia vojsk na Kryme.