Počúval som vyše hodiny Matovičovu tlačovku. Viac som nevydržal. Stále len vyplakáva (Ivan Brožík)
11 | 01 | 2021 I Ivan Brožík





Počúval som hodinu Matovičovu tlačovku. (Viac som nevydržal.) Chcel som sa dozvedieť niečo o opatreniach, aké budú, čo sa zmení. Jednoducho praktické informácie, aby som sa vedel chovať ako zodpovedný občan. Zatiaľ som sa nič nedozvedel.


Dozvedel som sa iba jediné: "Lebo Sulík". Nie, nie som Sulíkov priaznivec, ani volič. Maximálne pozorovateľ. Ale toto je už diagnóza. Vážna.


To je nekonanie v prospech občanov, ale je to konanie v neprospech Sulíka. (Ak v tom niekto vidí nejaké racionálno s ohľadom na riešenie situácie, úprimne ho obdivujem.) Matovič je zjavne aj z pohľadu laika šialenec, reagujúci na slovo test, ako môj pes na slovo "dobrotka". Až na to, že od môjho psa je to viac menej očakávateľné, lebo je to pes a nie predseda vlády.


Takže, ak niekto dopozeráte tú jeho "plačovku" a dozviete sa napokon niečo užitočné o nejakých nových opatreniach, dajte mi prosím vedieť. Ak teda dožijeme. Prípadne, ak by ste sa dozvedeli, ako štát vynucuje aspoň tie staré opatrenia od tých, ktorí ich doteraz nerešpektujú. Ja medzi nimi nie som. Ja som v dobrovoľnej karanténe už desať mesiacov. Lebo som zodpovedný a mám aj zaodpovednosť za vysoko rizikovú osobu. A to dokážem zabezpečiť aj bez Sulíka či Matoviča a celého krízového štábu.


ŠÚKL eviduje 67 hlásení podozrení na nežiaduce účinky po vakcíne proti COVID-19
11 | 01 | 2021 | sefredaktor

Ja svoje opatrenia dodržiavam a susedom nič nevyčítam, ale netúžim v tej karanténe byť až do smrti iba preto, že jeden bez schopnosti sebakontroly má v ústach stále iba jediné: "Lebo Sulík". Je táto informácia naozaj vo verejnom záujme nás všetkých?


Nech si dajú ctení páni po papuli niekde za rohom, tak to robievajú chlapi. Ale od predsedu a podpredsedu vlády očakávam ich osobné nasadenie v prospech občanov Slovenska. Nie osobnú averziu voči všetkým a všetkému, čo nie je v ich osobnom záujme.


Jeden by sa aj pousmial nad tou komédiou, ibaže z toho už nie je do smiechu asi nikomu.


Pellegrini rozširuje trestné oznámenie na premiéra aj pre nekvalitné testy
Mimoparlamentná strana Hlas-SD rozšíri trestné oznámenie na premiéra Igora Matoviča (OĽANO) a iných členov vlády, ktoré plánuje podať. Informoval o tom expremiér a líder strany Peter Pellegrini na pondelkovej tlačovej konferencii s tým, že ide o... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR