Matovič: "Ak by mal Sulík Boha pri sebe, ešte dnes sa zbalí" -odvolať ho nechce
10 | 01 | 2021 I sefredaktor
 

Premiér Igor Matovič podľa vlastných slov ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) odvolať nechce. "Ak by mal Boha pri sebe, ešte dnes sa zbalí z ministerstva hospodárstva," vyhlásil v diskusnej relácii TA3 a vyslovil názor, že by Sulíkovi vyhovovalo, keby ho z koalície vyhodili. Informovala TASR.

Vicepremiér Štefan Holý (Sme rodina) neurobil podľa Matoviča nič protizákonné, keď požiadal o výnimku, ktorú mu Úrad verejného zdravotníctva SR udelil. Jeho zlyhanie vidí len v tom, že novinárom hneď neukázal, že má na cesty do Veľkej Británie výnimku z opatrení. "Dokážme vinu, odvolávajme," reagoval na otázku, či chce Holého odvolať. O výnimku môžu podľa premiéra požiadať aj bežní občania.

Poslancov parlamentu nakazených novým koronavírusom, ktorí prišli koncom decembra hlasovať do parlamentu, premiér pochválil, pretože prioritou bolo prijať zákon, ktorý podľa neho ochráni zdravie a životy ľudí.

Hoci sú poslanci súčasťou kritickej infraštruktúry, premiér si myslí, že mladí poslanci by sa nemali ísť dať prednostne očkovať. Nepredpokladá, že mladší poslanci za OĽANO sa nechajú zaočkovať skôr. Matovič nevidí problém v tom, ak sa nechá zaočkovať mladší človek, ktorý je verejnosti známy, a urobí tak pred kamerami, aby ľudí presvedčil o prospešnosti vakcinácie.

Premiér nemá podľa vlastných slov spomedzi kandidátov na špeciálneho prokurátora osobného favorita. Advokát a exminister Daniel Lipšic je podľa Matoviča mimo politiky už vyše štyroch rokov, preto sa pýtal, či má byť Lipšic naveky diskvalifikovaný z boja o túto funkciu. Lipšica uznáva ako špičkového odborníka a myslí si, že bude na rovnakej úrovni s ostatnými kandidátmi. Dodal, že ktorýkoľvek z uchádzačov by bol omnoho lepším špeciálnym prokurátorom ako predchádzajúci špeciálny prokurátor Dušan K., ktorý je v súčasnosti obvinený.