Český portál o generálovi Lučanskom: Takým ľuďom sa majú stavať pomníky, a nie ich posielať do väzby
10 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Minulý piatok sa v obci Štrba konal pohreb generála Milana Lučanského. Bývalý slovenský minister vnútra Robert Kaliňák trvá na tom, že generál bol poslaný do väzby neoprávnene, informuje český portál Sputnik.


Na pohrebe Milana Lučanského v jeho rodnej obci Štrba boli prítomní mnohí bývalí kolegovia a jeho príbuzní, ktorí sa s ním prišli rozlúčiť. Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák zdôraznil, že zosnulý generál výrazne prispel k tomu, aby sa všetci Slováci mohli dnes cítiť vo väčšom bezpečí.



"Zanechal obrovskú stopu na bezpečnosti Slovenska. Mnohí sme mu vďační za to, že Slovensko je bezpečnejšie. Už si nikto nepamätá, keď vybuchovali autá a ľudia umierali na uliciach. A vo veľkej miere sa podieľal aj na objasnení vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice," vyhlásil slovenský politik.

Kaliňák uviedol, že členovia súčasnej vlády doteraz neposkytli pravdivé informácie,  čo sa v skutočnosti udialo v prešovskej väznici. Zdôraznil, že tie informácie si dokonca vzájomne odporujú.

Český portál informuje, že česká ombudsmanka bude preverovať okolnosti Lučanského smrti
Členkou špeciálnej komisie slovenského ministerstva spravodlivosti, ktorá má prešetriť okolnosti smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, bude aj česká verejná ochrankyňa práv Anna Šabatová, informuje portál... Čítať ďalej
09 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Ako príklad uviedol dokument vydaný ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou, podľa ktorého bolo Milanovi Lučanskému zakázané zatelefonovať svojej manželke po prvom incidente na začiatku decembra, zatiaľ čo predtým minister vnútra Roman Mikulec tvrdil pravý opak. Podľa Roberta Kaliňáka tragédia Milana Lučanského názorne ukázala, že Slovensko stratilo znaky právneho štátu, trvá tiež aj na tom, že samotné uväznenie generála bolo v rozpore so zákonom.

"Takým ľuďom sa majú stavať pomníky, a nie ich posielať nezákonne do väzby," cituje český portál exministra vnútra Kaliňáka.

Zelenskyj nariadil orgánom činným v trestnom konaní, aby preskúmali očkovanie VIP klientov
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nariadil vyšetrovanie po tom, čo sa objavili správy, že do krajiny sa nelegálne dovážajú vakcíny proti Covid-19 a predávajú sa VIP klientom za vysoké ceny, informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 01 | 2021 | Marek Molnár