Zelenskyj nariadil orgánom činným v trestnom konaní, aby preskúmali očkovanie VIP klientov
09 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nariadil vyšetrovanie po tom, čo sa objavili správy, že do krajiny sa nelegálne dovážajú vakcíny proti Covid-19 a predávajú sa VIP klientom za vysoké ceny, informuje portál RT.


Ukrajinský prezident vo vyhlásení uviedol, že nariadil orgánom činným v trestnom konaní, aby preskúmali údajné nelegálne dodávateľské siete.

"Za pašovanie a falšovanie musí byť uložený primeraný trest," uviedol Zelenskyj.

Prezidentovo vyhlásenie prišlo deň po tom, čo ukrajinský portál Strana uviedol, že klinika v hlavnom meste vykonáva tajné očkovania pre VIP klientov. Po tejto fáme navštívil korešpondent portálu kliniku Mediland pod zámienkou potenciálneho očkovania. Bolo mu povedané, že samostatná spoločnosť si prenajíma priestor na takúto činnosť.

V utorok portál informoval, že na klinike bolo zaočkovaných niekoľko ukrajinských úradníkov a podnikateľov za cenu od 1 000 do 3 000 eur. Údajne boli zaočkovaní vakcínou od nemeckej spoločnosti BioNTech a americkým farmaceutickým gigantom Pfizer. Aj keď pôvod vakcín nie je známy, niektoré zdroje naznačujú, že vakcíny boli privezené z Izraela.

Facebook núti používateľov WhatsApp zdieľať osobné údaje alebo si zrušiť účet
Používatelia aplikácie WhatsApp budú musieť v budúcnosti zdieľať svoje osobné údaje s materskou spoločnosťou Facebook, čo je v rozpore so všetkým, čo priťahovalo používateľov k tejto platforme, informuje portál RT. Čítať ďalej
08 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Kyjev v súčasnosti nemá žiadne vakcíny proti Covid-19, ale uzavrel dohodu s Čínou o kúpe 1,9 miliónov dávok a dúfa, že ďalších osem miliónov dostane od agentúry Svetovej zdravotníckej organizácie COVAX, ktorá má za cieľ prerozdeliť vakcíny chudobnejším národom.

Český portál informuje, že česká ombudsmanka bude preverovať okolnosti Lučanského smrti
Členkou špeciálnej komisie slovenského ministerstva spravodlivosti, ktorá má prešetriť okolnosti smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, bude aj česká verejná ochrankyňa práv Anna Šabatová, informuje portál... Čítať ďalej
09 | 01 | 2021 | Marek Molnár