Právnik Lučanského rodiny už nebude spolupracovať s Kolíkovou ani parlamentným výborom
09 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Právny zástupca rodiny zosnulého generála Lučanského a europoslanec Miroslav Radačovský už nebude poskytovať žiadne informácie a dôkazy branno-bezpečnostnému výboru ani komisii ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej, informuje portál Pluska.

Radačovský sa zúčastnil na rokovaní branno-bezpečnostného výboru parlamentu. Na zasadnutí mal prečítať časť listu, ktorý adresoval generál Lučanský rodine. Informácia o tom okamžite prenikla do médií a začalo sa špekulovať, či bývalý policajný prezident predsa len nezanechal list na rozlúčku.

„Konanie branno-bezpečnostného výboru bolo neverejné a ja som bol poučený, že nič, čo sa prerokúva, sa nesmie vynášať von. Pre mňa je šokujúce, ako je možné, že sa medializujú informácie, ktoré sa nemali vynášať," uviedol Radačovský.

Právnik a europoslanec vyhlásil, že nebude komentovať priebeh rokovania výboru. "Každý dôkaz, ktorým disponujem a ktorým budem disponovať, predložím orgánom činným v trestnom konaní. Z tohto postupu som sklamaný. A dospel som k záveru, že už nič nebudem vo veciach dôkazov s branno-bezpečnostným výborom ani s komisiou prerokúvavať, pretože spôsobujú únik citlivých informácií, čím môžu mariť vyšetrovanie," uzavrel.