Fico: Voľba špeciálneho prokurátora je pokusom Matovičovej vlády nájsť kladivo na opozíciu
09 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Každý jeden z kandidátov na špeciálneho prokurátora je podľa predsedu Smeru a poslanca NR SR Roberta Fica stopercentnou zárukou pokračovania kriminalizácie opozície.


Všetci štyria kandidáti svorne nenávidia opozíciu. Konštatuje na sociálnej sieti Robert Fico.




Reprofoto status FB (@Robert Fico)

Podľa neho je  je absurdné, že na špeciálneho prokurátora kandidujú D. Lipšic, ktorý je vo výkone trestu, V. Špirko, ktorý preukázateľne falšoval zápisnicu v neprospech opozičného politika R. Kaliňáka, či televízna hviezda J. Šanta, ktorý verejne povie aj to, čo nevie a ktorý by sa skôr hodil za hovorcu proti opozícii zameranej strany.


Navrhnutí kandidáti sú podľa Fica "definitívnym výsmechom a potvrdením, že demokracia a právny štát na Slovensku idú do pekla".


"Predkladať akéhokoľvek kandidáta za opozíciu nemá žiaden zmysel, pretože v okamžiku zverejnenia mena by sa jeho právnická kariéra prinajmenšom skončila a bol by rád, že by neskončil ako obvinený alebo vo výkone väzby," dodáva Fico.


Fico: Prijatá reforma súdnictva a zmeny ústavy nevyriešia nedôveru v justíciu
Reforma súdnictva a novelizácia ústavy prijaté koncom minulého roka nevyriešia aktuálny problém s nedôverou v súdnictvo na Slovensku. Vyplýva to z tvrdení predsedu Smeru-SD Roberta Fica v rozhovore pre TASR. Čítať ďalej
06 | 01 | 2021 | tasr