Mladý socdemokrat Melicher: Čaputovej radia advokáti kajúcnikov
08 | 01 | 2021 I editor01hd

Mladý sociálny demokrat Igor Melicher na sociálnej sieti vyzval prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby nemarila vyšetrovanie vyhláseniami k prípadu smrti generála Lučanského.




Zuzana Čaputová by sa podľa neho mala zdržať komentárov, pretože nimi môže mariť vyšetrovanie.


"Pri všetkej úcte k hlave štátu pani prezidentka by nemala komentovať kauzu smrti generála Lučanského a snažiť sa ovplyvňovať verejnú mienku. Jej právny poradca je totiž pán doktor Kubina, ktorý je obhajcom kajúcnika Slobodníka, ktorý vypovedal proti generálovi Lučanskému v snahe dosiahnuť priaznivejšie podmienky pre seba v trestnom konaní," napísal Melicher.




Upozorňuje, že Kubina je partnerom Daniela Lipšica v advokátskej kancelárii, ktorý obhajuje v tej istej kauze bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu (Sme rodina).




"Je možné predpokladať, že právne stanoviská prezidentky sú ovplyvnené či koordinované s pánom doktorom Kubinom, čím by sme sa dostali do situácie kedy by jedna z procesných strán mala možnosť prostredníctvom hlavy štátu ovplyvňovať verejnú mienku a vytvárať tlak na orgány činné v trestnom konaní a súdy," uzavrel Melicher.