Predseda hospodárskeho výboru parlamentu Kremský kritizuje rezort práce - "prestaňte s byrokraciou"
08 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Peter Kremský na adresu rezortu práce: „Prestaňme so zbytočnou byrokraciou a otravovaním ľudí, ktorí majú dosť čo robiť so zvládnutím pandémie a zachraňovaním svojho podnikania“


Poslanec za OĽaNO Peter Kremský kvôli zbytočnej byrokracii kritizuje ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny, ktoré vedie Milan Krajniak (Sme rodina). Zaznamenal portál hlavnespravy.sk.

Tento týždeň totiž zamestnávatelia dostali z Ústredia práce zložitý formulár, na ktorého vyplnenie dostali iba niekoľko dní. Píšu HS.

Kremský však upozorňuje, že mnohí zamestnanci v týchto dňoch čerpajú dovolenky alebo pracujú z domu. Navyše, mnohí podnikatelia si túto zásielku od štátu ani nemusia hneď všimnúť a objavia ju až v pondelok.

Koaličný poslanec preto ministra práce vyzýva, aby podnikateľov nezaťažoval v tomto čase zbytočnou byrokraciou. Aj tak je už teraz väčšina podnikateľov kvôli koronakríze pod obrovským tlakom.

„Prosím, prestaňme s touto zbytočnou byrokraciou a otravovaním ľudí, ktorí majú dosť čo robiť so zvládnutím pandémie a zachraňovaním svojho podnikania! Nalieham na ministra práce, aby sa posunul aspoň ten šibeničný termín 11.1. Keby to aspoň poslali pred Vianocami, ale takto treba lehotu predĺžiť do konca mesiaca a nevystavovať podnikateľov ďalšiemu zbytočnému stresu,“ uviedol Kremský.

Kremský: Sulík posielal Volkswagen s výrobou Passatu do Košíc
Minister Sulík chcel poslať nemecký Volkswagen s Passatmi do Košíc, preto sa rokovaní ujal premiér, tvrdí v rozhovore pre Denník N predseda hospodárskeho výboru Peter Kremský. Čítať ďalej
15 | 12 | 2020