Pred prezídium PZ sa s generálom prišli rozlúčiť desiatky ľudí. Ďalší mieria k úradu vlády
08 | 01 | 2021 I editor01hd
Pred prezídiom Policajného zboru v Bratislave sa v čase pohrebu generála Milana Lučanského zišli desiatky ľudí. Medzi nimi expremiér Ján Čarnogurský, poslanci ĽSNS aj bývalý poslanec Peter Marček.

Priamy prenos zo stretnutia občanov, ktorí si prišli uctiť generálovu pamiatku, vysielala na svojom profile facebooková skupiny Všetci za Milana. Okrem poslancov ĽSNS a Petra Marčeka sa podujatia zúčastnil aj bývalý predseda vlády Ján Čarnogurský a bývalý národný politik Stanislav Pánis.

"Teraz je čas na vyjadrenie piety. Nech generálovi svetlo večné svieti," povedal Čarnogurský.

Množstvo ľudí stojí nielen priamo pred budovou policajného prezídia, ale aj na opačnej strane ulice a pozorujú dianie pred budovou. Okolo idúce autá na počesť generála Milana Lučanského spontánne trúbia.

Na schodom do budovy policajného prezídia sa vytvoril rad ľudí, ktorí postupne vchádzajú dnu a podpisujú sa do kondolenčnej knihy.

Viacerí prítomní spontánne hovoria do kamery, ďakujú bývalému policajnému prezidentovi za to, že vyčistil Slovensko od zločineckých skupín, niektorí sa za zosnulého Milana Lučanského kľačiac modlia. Exposlanec Peter Marček informoval, že od policajného prezídia sa spolu s ďalšími účastníkmi podujatia presúvajú k Úradu vlády SR, kde chcú tiež za zosnulého generála zapáliť sviečky.

Sústrastný telegram rodine Milana Lučanského poslala prezidentka Zuzana Čaputová. Vence na pohreb do Štrby zase poslali premiér Igor Matovič a minister vnútra Roman Mikulec.