"Politický lúzer Danko sa nechal v čele SNS potvrdiť vďaka manipulácii," tvrdí Hrnko
08 | 01 | 2021 I Michal Filek

„Dnes je tomu práve sto dní, čo sa na sneme v Liptovskom Mikuláši nechal potvrdiť ťažkou manipuláciu za predsedu SNS politický lúzer najnovších čias Andrej Danko," píše na sociálnej sieti Anton Hrnko. Danka nazval politickým lúzrom. Informuje o tom portál 1.pluska.sk.


Známy národniar Anton Hrnko sa ani pár mesiacov po voľbách predsedu SNS nemôže zmieriť so situáciou v strane. Jeho ostré slová určite nepotešia predsedu SNS Andreja Danka, ktorého nazval dokonca lúzrom! Všimla si to Pluska.

Hrnko, podľa portálu, už po septembrových voľbách predsedu strany naznačoval, že nie všetko bolo podľa neho s kostolným poriadkom: „V rámci vnútrostraníckej "demokracie" mi vôbec nedali šancu, aby sa férovým spôsobom hlasovalo medzi mnou a mojím súperom.“ Teraz, 100 dní po voľbách, sa jeho frustrácia ešte vystupňovala.

 

Hrnko tvrdí, že Andrej Danko sklamal nádej pronárodných voličov
„Darmo sa obhajuje, že sa už poučil. Ako mu národ verí, ukazujú dnešné preferencie“, vyhlásil na adresu predsedu SNS Andreja Danka bývalý člen Anton Hrnko Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | Gabriel Matta


„Nie, nebol zvolený (Danko, pozn. red. 1.pluska.sk)! Na sneme sa žiadne voľby nekonali,“ napísal Hrnko na sociálnej sieti. Podľa neho len veľký manipulátor obídením všetkých demokratických postupov a ťažkou manipuláciou využil skutočnosť známu vraj už J. V. Stalinovi, že nie je dôležité, ako chcú voliči voliť, ale dôležité je, kto voľby organizuje a kto spočítava hlasy.

„Za celé obdobie (od snemu strany, pozn. red.) strana v preferenciách neprekročila 3-percentnú hranicu, aby sa v prípade volieb mohla uchádzať aspoň o štátny príspevok za voľby,“ píše Hrnko. Podľa neho Danko síce kričí o predčasných voľbách, ale si ich neželá. Národniar aj vysvetlil - prečo: „Lebo po voľbách by prišli aj o tých štyristotisíc, čo teraz na rok od štátu dostávajú.“

3 percentá sú hranica, ktorú ak strany vo voľbách prekročia, tak dostávajú do najbližších volieb peniaze od štátu. To sa SNS podarilo, keď v roku 2020 získala 3,16 percenta hlasov.

Na stanovisko Andreja Danka čakáme.

Hrnko je logickejšia voľba, ale ani on nie je zárukou návratu SNS do parlamentu
Z dvojice kandidátov na predsedu Slovenskej národnej strany (SNS) má podľa politického analytika Jána Baránka väčšie šance vrátiť národniarov do parlamentu exposlanec Anton Hrnko ako doterajší šéf Andrej Danko. Povedal to pre spravodajský portál... Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | SITA