Elon Musk je najbohatší človek na svete
08 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Zakladateľ spoločností SpaceX a Tesla Elon Musk predbehol zakladateľa Amazonu Jeffa Bezosa ako najbohatšieho človeka na svete, pričom jeho majetok vzrástol na viac ako 185 miliárd dolárov, informuje portál RT.


Musk bol oficiálne vyhlásený za najbohatšieho človeka na planéte. Stalo sa tak vďaka zvýšeniu hodnoty akcií spoločnosti Tesla o 4,8 percenta. Čisté imanie dodávateľa elektromobilov je v súčasnosti ohromujúcich 188,5 miliárd dolárov, zatiaľ čo Bezos má „iba“ 184 miliárd dolárov.

Muskova nezainteresovaná reakcia na túto novinku však naznačuje, že podrobnostiam skutočne nevenuje pozornosť.



"Aké zvláštne," poznamenal miliardár vo svojom príspevku na Twitteri.

Nie všetci boli samozrejme nadšení, že Musk sa stal najbohatšou osobnosťou na svete.





Mnohí mali nápady, ako by mal minúť svoje bohatstvo, od ukončenia svetového hladu a bezdomovectva až po darovanie náhodným používateľom Twitteru.



Bezos a Musk nie sú iba konkurenti v technologickom priemysle - obaja sú odhodlaní poslať ľudstvo do vesmíru, aj keď Musk sa zameriava viac na potenciálnu výstavbu kolónie na Marse a Bezos sa viac zaujíma o výrobu opakovane použiteľných rakiet, aby znížil náklady na posielanie materiálov na obežnú dráhu.

Muskova dcérska spoločnosť Spacelink získala takmer miliardu dolárov v nedávnej kontroverznej ponuke na zavedenie satelitného širokopásmového internetu pre vidieckych Američanov. Avšak astronómovia aj amatérski pozorovatelia hviezd sa sťažovali na znečistenie oblohy satelitmi, ktoré vypúšťa na obežnú dráhu.

Ruské jadrové vlaky z dôb studenej vojny by mohli zažiť svoj návrat, tvrdí vojenský expert
Jadrové vlaky, ktoré sa používali počas studenej vojny v Rusku, by mohli zažiť svoj návrat, pričom by prepravovali hlavice po celej krajine. Takýto krok by mohol opäť zvýšiť napätie s USA, informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 01 | 2021 | Marek Molnár