Draxler: Vláda zakazuje pohyb a ešte o tom zle informuje
08 | 01 | 2021 I editor01hd
Exminister školstva Juraj Draxler upozorňuje, že vláda nielen obmedzuje voľný pohyb ľudí, ale ich o zákazoch a príkazoch ani poriadne neinformuje. Tvrdí to v najnovšom statuse na sociálnej sieti.



Je úplne kľúčové, aby vláda ľuďom dávala včasné, presné a spoľahlivé informácie. Zvlášť, keď ich obmedzuje v pohybe a aktivitách pod hrozbou pokuty.




"Takže chcete vedieť, čo dnes smiete a čo nesmiete? Zabudnite na hlavný zdroj, web hlavného hygienika, ten je taký zúfalo neprehľadný, že je to ťažko uveriteľné. Ale to neprekáža, máme predsa oficiálny, vládny korona web spravovaný ministerstvom Veroniky Remišovej! Akurát, že ak hľadáte informácie tam, sú nekompletné. Je tam skopírovaný text z uznesenia vlády z 31. 12., ale nie už vyhláška hygienika z nasledujúceho dňa, ktorá ho obsahovo dopĺňa. Chýba to tam týždeň!" píše Draxler.




Ešte humornejšie je, že anglická verzia sa prestala prekladať na začiatku októbra, takže ak niekto príde pracovne na Slovensko, môže sa na základe informácií z oficiálneho webu našej vlády škaredo popáliť.


"Mutácia v nemčine je o trochu aktuálnejšia, má tam informácie z druhej polovice októbra. Maďarčina má dokonca nejaké info aj z polovice decembra. Úplne najvtipnejšia je rómska verzia, lebo tam je mišmaš rómčiny, slovenčiny a nejakých technických odkazov, ktoré správcovia webu zabudli ostrániť," ironizuje exminister.




Draxler uvádza, že ide o triviálne veci. Ak vláda nezvláda takéto jednoduché, ale dôležité záležitosti, tak je jasné, že nikdy, nikdy nezvládne tie zložité.