Chmelár konšpirátorom: Nehádžte Lučanského do jedného vreca s gaunermi
08 | 01 | 2021 I

Politik Eduard Chmelár reaguje na prepustenie Jaroslava Haščáka z vyšetrovacej väzby. Voličovi v statuse na sociálnej sieti odkazuje, že naivne verí spravodajským hrám a konšpiráciám.


Chmelár k statusu pripája aj video, v ktorom komentuje kauzu generála Lučanského a vyjadruje sa bez servítok. Podľa neho, keď Jaroslav Haščák povedal na zázname z kauzy Gorila slávne slová, že  „volič je úplne h...", väčšina ľudí sa na to urazila. Novinári písali moralizujúce články, ale tým len potvrdili, že nepochopili podstatu.
"Na to sa netreba urážať, to treba zmeniť. Treba sa proti manipuláciám spoločnými silami brániť. Haščák len pohŕdavo opísal realitu a voliči mu svojím zmýšľaním a konaním dennodenne dávajú za pravdu," napísal.


Chmelár tvrdí, že stále iba nadávame na politikov, ale už je najvyšší čas obrátiť pozornosť aj na tých, ktorí ich volia, ktorí im zakaždým naletia a sú o to agresívnejší na verejných činiteľov, o čo sú útlocitnejší na samých seba.


"Pre tých mám jednoznačný odkaz: Milý volič, stále si len h... Dokazuješ to svojou naivitou a ľahkosťou, s akou naskakuješ na najrozličnejšie spravodajské hry, ktoré nemajú iný cieľ ako zastaviť alebo spochybniť vyšetrovanie korupčných zločinov. Prepustenie Jaroslava Haščáka je predovšetkým výsmechom tým, ktorí pomáhali šíriť zvrátené výmysly o úbohých politických väzňoch, pre ktorých je väzenie mučiacim nástrojom, ktorí hádzali týchto gaunerov do jedného vreca s Milanom Lučanským, hoci on sám sa vo výpovedi od nich dištancoval a nazval ich zmrdmi," rozohnil sa Chmelár.

 


Rozhodnutie senátu najvyššieho súdu, na základe ktorého bol prepustený Jaroslav Haščák z vyšetrovacej väzby, je podľa neho dôkazom, že cesta k spravodlivosti bude ešte dlhá a náročná. Uvádza, že o jeho prepustení rozhodla aj sudkyňa Anna Šišková, o ktorej sa píše v Kočnerovej Threeme.


"Snažím sa vám vysvetliť kontext a vniesť väčšie svetlo do prípadu pre pochopenie súvislostí. Ale nemám najmenšiu chuť hádať sa so zúfalcami, ktorí si nectia pravdu a fakty, lebo z FB a stáva obyčajná stoka. Ďakujem za pochopenie a želám zmysluplné počúvanie, lebo príjemné určite nebude," varuje Chmelár.