Správajú sa ku mne ako k teroristovi, písal údajne Lučanský rodine
07 | 01 | 2021 I sefredaktor
Po Milanovi Lučanskom, ktorý pred vyše týždňom spáchal v prešovskej väznici samovraždu, sa nenašiel žiaden list na rozlúčku. Právny zástupca rodiny Miroslav Radačovský však poslancov na mimoriadnom zasadnutí výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť. parlamentu informoval o listoch Lučanského pre rodinu,  uviedol portál dennikn.sk.

Radačovský tým prekvapil generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú, ale aj poslancov. Bývalý sudca nevysvetlil, čoho sa listy týkajú a ako sa k nim dostal. O korešpondencii nič nepovedal ani novinárom, keď z výboru odchádzal.

Kolíková potvrdila, že korešpondencia generál sa snažil poslať rodine listy, stopol ich však vyšetrovateľ Lučanského bola adresovaná rodine, stopol ju však vyšetrovateľ. „Vrátila sa 31.12. s negatívnym výsledkom," doplnil ju šéf väzenstva Milan Ivan.

„Nepoznám obsah toho listu a dosť dobre nerozumiem ani tomu, ako sa k nemu pán Radačovský dostal," doplnila ministerka. Podľa poslanca Mariána Saloňa bol list adresovaný rodine a Radačovský z neho prečítal len pár slov. Údajne malo ísť o vetu: Správajú sa ku mne ako k teroristovi. S generálnym prokurátorom sa vzápätí dohodol na tom, že ho sprístupní pre potreby vyšetrovania, informoval portál aktuality.sk.