Matovič chce dať zaočkovať svoju matku a manželku mimo poradia. Zatiaľ nepochodil
07 | 01 | 2021 I Ivan Čeredejev
Premiér Matovič chce dať prednostne zaočkovať svoju mamu a manželku, rezort zdravotníctva však očkovanie osôb mimo stanovené kritéria odmietol. "Dávali sme nemocniciam jasný príkaz, že by nemali akceptovať požiadavky na prednostné zaradenie do zoznamu, aj keby išlo o premiéra,"  reakciu tlačového odboru ministerstva zdravotníctva zverejnil portál topky.sk.
Predseda vlády sa momentálne nemôže dať zaočkovať proti ochoreniu Covid-19. Keďže ho prekonal, musí počkať tri mesiace. Na sociálnej sieti však 27. decembra zverejnil výzvu: "Ak považujete za správne, aby namiesto mňa dôkaz dôvery vo vakcínu vykonali dve ženy môjho života, ktorým by som určite ublížiť nechcel, dajte lajk či srdiečko."

Zvláštny krok môže vyvolávať dojem, že dve ženy svojho života chce dať zaočkovať prednostne ako celebrity. Rezort zdravotníctva však protekčné očkovanie jednoznačne odmieta, i keď nevylučuje, že "k nejakej protekcii by predsa len mohlo prísť," informuje portál. Na Slovensku sa začalo očkovanie dva dni po Vianociach . Ako prvý dostal vakcínu profesor Vladimír Krčméry, po ňom ďalší zdravotníci, minister zdravotníctva Marek Krajčí či prezidentka Zuzana Čaputová.

 

"Čakali ste iné, ako že Haščáka pustia? Matovič si chráni svojich," píše Blaha
Ľuboš Blaha píše na facebooku a pýta sa, či sme čakali niečo iné, ako že Jaroslava Haščáka z Penty pustia na slobodu. "Matovič si chráni svojich," hovorí. Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | Michal Filek