EÚ chce údajne dokúpiť 50 až 100 miliónov dávok vakcíny od  Biontechu
07 | 01 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Európska únia objednala na druhý polrok 50 až 100 miliónov dávok vakcíny od Biontechu. Jedna dávka na osobu by mala stáť 15,50 eura, píšu rakúske noviny Die Presse.


Európska únia rokuje s mainzskou spoločnosťou Biontech a jej americkým partnerom Pfizer o dodaní ďalších očkovacích dávok proti koronavírusu. Traja zainteresovaní ľudia mali v utorok informovať agentúru Reuters, že únia chce dodatočne objednať 50 až 100 miliónov očkovacích dávok.


Dve osoby uviedli, že ďalšie vakcíny by mali byť vyexpedované v treťom kvartáli. Tretí zdroj ale povedal, že by to mohlo byť až v štvrtom štvrťroku. Podľa informácií bude cena rovnaká, aká bola v novembri za 200 miliónov objednaných dávok. 


Podľa materiálu,  na ktorý sa odvoláva agentúra Reuters, stojí jedna očkovacia dávka 15,50 eura. Podľa výrobcu každý potrebuje dve dávky, aby sa vakcinácia prejavila naplno. EÚ pôvodne odmietla tieto informácie komentovať. Hovorca spoločnosti Pfizer len uviedol, že rokovania boli dôverné, píše rakúsky denník Die Presse.