Blaha: Podávam trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorý ma nakazil
06 | 01 | 2021 I Michal Filek

Ľuboš Blaha reaguje na kritiku, ktorá sa naňho zniesla po oznámení, že sa koronavírusom pravdepodobne nakazil v parlamente, na rokovaní ktorého vôbec nebol. Na facebooku uverejnil status so svojou verziou. 





"Milí priatelia, slniečkarski "dezoláti" už po sieti spriadajú rôzne divoké konšpirácie o mojom pozitívnom teste na Covid, tak mi dovoľte v krátkosti reagovať na ich mimoriadne cenné myšlienkové procesy," začal svoje rozprávanie Blaha a pokračuje:








"Vraj ako som mohol dostať v parlamente Covid, keď som podľa výpisu z hlasovania v parlamente nebol. Takže - fakty: 28. decembra 2020 som mal v budove parlamentu tlačovú besedu, kde som za celú stranu SMER-SD oznámil, že sa hlasovania nezúčastnime, lebo protestujeme proti tomu, že v budove sú nakazení poslanci, ktorí mohli zamoriť celý priestor. Tlačovku vysielala TA3 a ak na zázname nie je Fantomas s mojou maskou na tvári, budem to celkom isto ja. Čiže áno, v parlamente som bol a Covid som tam dostať mohol."








Podľa kritikov je vraj dôležité, že nebol v pléne, lebo nikde inde v budove vírus dostať nemohol. "Ak je to tak, potom nerozumiem vládnym protipandemickým opatreniam. Prečo potom musia byť ľudia s Covidom v karanténe? Mohli by pokojne chodiť do obchodných domov, akurát by mali vyhradené obchody. Ak by ste nenavštívili ich vyhradený obchod, tak Covid od nich nedostanete. Lebo on sa v budove nešíri, on je prikvačený k vášmu telu, on je taký váš havko, ktorému prikážete - nevychádzaj z tejto miestnosti a on nevyjde. Takto to funguje podľa Matovičových svedkov a preto sa vírus v inkriminovaný deň nemohol dostať z plenárnej miestnosti NR SR. Prečo ale potom ten ich úžasný Matovič dáva nakazených ľudí do karantény, keď vlastne nemôžu nikoho nakaziť? Nejako to nesedí, či?"


Blaha má Covid. "Tuším, že som ho dostal v parlamente, kam Matovič nahnal nakazených poslancov"
Šokujúcu správu len pred malou chvíľou zverejnil na svojom facebookovom profile poslanec Ľuboš Blaha. "Mám Covid. A tuším, kde som ho dostal. V parlamente. Kvôli Matovičovej mimoriadnej schôdzi, kde nahnal nakazených poslancov." Čítať ďalej
06 | 01 | 2021 | Michal Filek




Blaha sa údajne mohol nakaziť na protestoch 17. novembra, lebo sa tam fotil bez rúšok. Nuž, a takéto ponúka on vysvetlenie. "Na protestoch som si dal rúško dole vždy iba pri fotení a tak to dovoľovala aj vyhláška hlavného hygienika. Po zábere som si rúško nasadil. Dole som ho mal iba pri spievaní národnej hymny. Akcia sa konala vonku na čerstvom vzduchu, čiže na rozdiel od parlamentu nejde o uzavretý priestor, kde sa môže vírus tak ľahko šíriť. Na rozdiel od parlamentu nemám vedomosť o tom, že by na protestoch bol niekto nakazený, ale v parlamente boli priznaní nakazení vládni poslanci. Opakujem - priznaní. A čo je najdôležitejšie - tri dni po protestoch som si dal urobiť PCR test a ten bol negatívny. Ukázal som ho v nedeľnej diskusii RTVS, videlo to celé Slovensko. To len potvrdzuje, že na protestoch som sa nenakazil. Čiže - ďalšia konšpirácia slniečok."







Blaha, podľa vlastných slov chápe, že tieto argumenty musia bolieť všetkých tých, ktorí milujú svojho "voccu" Matoviča. A s radosťou bude asistovať aj provládna tlač, lebo do Blahu treba za každú cenu kopať.






"Len si predstavte, že by nariadenie o tom, že pozitívni poslanci môžu ísť do parlamentu prijal Robert Fico a že by existovalo podozrenie, že sa v ten deň v budove parlamentu nakazil Matovič. To by tu bol mediálny čurbez. Roberta Fica by už možno aj brala NAKA. Ale keď to spraví Matovič, tak samozrejme treba kopať do toho, čo dostal Covid. Nie do toho, kto ho šíri. Takto tu na Slovensku fungujeme."






Matoviča ďalej nakazený poslanec, ktorý sa podľa vlastných slov cíti fajn, vyzýva, aby si priznal chybu. "Ja viem, že pravda bolí. A preto slniečka prskajú. Preto Matovičovi svedkovia vyplakávajú. Preto zúria. Ale realita nepustí. Pustiť nakazených poslancov do parlamentu bol obrovský risk. A bolo to krajne nezodpovedné, pravdepodobne aj trestné. Mohli nakaziť nielen mňa, ale aj zamestnancov a iných poslancov. A to, že zhruba v tomto období som to dostal aj ja ma celkom legitímne vedie k záveru, že som dostal Covid kvôli nezodpovednému rozhodnutiu Mikasa a Matoviča. Taká je pravda."





Mikas je spokojný. „Systém, ktorý sme nastavili, funguje,“ povedal
Hlavný hygienik odmieta, že by opatrenia proti korone boli politickými rozhodnutiami. Nie sú ani žiadnym bičom. Poradných orgánov nie je príliš veľa a podľa Mikasa pracujú efektívne. „Systém, ktorý máme nastavený, funguje,“ povedal pre Pravdu.... Čítať ďalej
06 | 01 | 2021 | Petra Demková





Na záver ešte Ľuboš Blaha dodal: "Samozrejme, hneď ako sa dostanem z karantény, podám trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorý ma dňa 28. 12. 2020 nakazil nebezpečnou ľudskou chorobou. Vypátrať tohto neznámeho páchateľa bude úlohou polície, ktorá bude musieť zistiť, ktorý poslanec vládnej koalície bol tohto dňa v parlamente nakazený, bude musieť preveriť presný pohyb týchto osôb a rovnako aj všetky možnosti, ako sa vírus mohol dostať z pléna do iných častí NR SR. Budú padať hlavy. A zrejme sa polícia bude musieť pýtať aj pána Mikasa, na koho podnet dával svoju šialenú výnimku pre poslancov do vyhlášky. Ak náhodou zaznie meno Igora Matoviča, myslím, že pánko strávi nejaký čas na výsluchu... a možno nájdu v Prešove nejakú voľnú celu."





Matovič na facebooku blokuje kritikov, je to vraj jeho právo. Ústavný právnik to vidí inak
Premiér Igor Matovič prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti často oznamuje novinky týkajúce sa opatrení a situácie na Slovensku. Jeho status však nemôžu vidieť všetci. Matovič má vo zvyku moderovať diskusiu pod svojimi príspevkami tak,... Čítať ďalej
06 | 01 | 2021 | Ivan Brožík