Blaha má Covid. "Tuším, že som ho dostal v parlamente, kam Matovič nahnal nakazených poslancov"
06 | 01 | 2021 I Michal Filek

Šokujúcu správu len pred malou chvíľou zverejnil na svojom facebookovom profile poslanec Ľuboš Blaha.  "Mám Covid. A tuším, kde som ho dostal. V parlamente. Kvôli Matovičovej mimoriadnej schôdzi, kde nahnal nakazených poslancov."







Prvé náznaky nachladnutia ucítil na Silvestra. Myslel si, že je to len nádcha. "Spätne ale zisťujem že podľa oficiálnych štúdií sa prvé príznaky po infikovaní týmto vírusom zvyknú objavovať po dvoch-troch dňoch. A viete, čo bolo tri dni pred Silvestrom? Mimoriadna schôdza NR SR, na ktorej hlavný hygienik Ján Mikas šokujúco povolil vstup do parlamentu aj poslancom s Covidom," ozrejmil čitateľom pamäť Blaha.






Samozrejme pripúšťa, že mohol Covid dostať aj inde. Lenže problém je, že v tomto období prakticky nikde inde nebol. Pretože bol lockdown, Vianoce a tak sedel doma. Maximálne vybehol na nákup.






"Rúška som stále nosil, inak to dnes ani nejde. Okrem osudného dňa v parlamente som bol iba na pohrebe svojho otca, kde bolo dokopy 10 ľudí a všetci sú buď negatívni alebo chorobu prekonali a nie sú teda infekční. Overoval som. Čo z toho vyplýva? Buď Covid dostanete hocikde na ulici aj cez rúško, čo odporuje všetkým odporúčaniam našej slávnej vlády, alebo som to jednoducho dostal v parlamente. Kvôli Matovičovi. Nikde inde som s nakazeným človekom nebol."


Blaha vyzval, aby prokurátor zakázal vstup nakazených poslancov. Budú vraj trestne stíhaní
Poslanec SMER-SD Ľuboš Blaha sa len niekoľko minút pred začiatkom schôdze parlamentu, ktorý má hlasovať o predĺžení núdzového stavu aj za účasti piatich nakazených poslancov, postavil pred kamery. Generálneho prokurátora vyzval, aby zabránil ich... Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Michal Filek





Blaha si spomína, že vtedy išiel do parlamentu len na chvíľu práve preto, že mal obavy - dobrovoľne ísť do zamorenej budovy sa vraj totiž nikomu nechce. "Išiel som na otočku - urobiť tlačovku za Smer, v ktorej sme odsúdili prijímanie ústavného zákona o núdzovom stave aj s pomocou vládnych poslancov s Covidom. Pripomínam, že Ján Mikas - celkom isto na pokyn Matoviča - uprostred enormného nárastu nakazených uvoľnil opatrenia pre poslancov. Účelovo. Deň predtým. A de facto umožnil šíriť nákazlivú ľudskú chorobu, čo je trestný čin," skonštatoval na facebooku.






Podľa neho si spomenúť určite dokážeme aj na ten famózny nápad našej slávnej vlády, keď poslancov a zamestnancov Národnej rady Matovičovi lumeni "chránili" maliarskym igelitom nalepeným na zadné ľavice v pléne. "Ako na maľovke v maštali. Takto na Slovensku bojujeme s pandémiou. A potom sa Matovič čuduje, aké sú dnes čísla nakazených. Výsledok ich hromadnej parlamentnej nakazovačky z 28. decembra sa dostavil. Som dojatý, že som mohol byť účastný tohto mimoriadneho medicínskeho pokusu. Covid vo mne výska od radosti."


"Táto vláda ženie krajinu na pokraj občianskej vojny," obáva sa Blaha
Ešte pred koncom roka zverejnil sa facebooku svoj silvestrovský status Ľuboš Blaha. Tentoraz bol smutný. "V prvom rade chcem, aby tento prekliaty rok skončil. Rok, kedy na Slovensku došiel k moci nevzdelaný a arogantný narcistický šialenec, ktorý... Čítať ďalej
01 | 01 | 2021 | Michal Filek




Tiež je zvedavý, koľko vládnych poslancov sa ešte nakazilo, len teraz čušia ako voš pod chrastou. A koľko novinárov je pozitívnych, ani o tom možno nevedia. Parlament bol v ten deň kompletne zamorený. A zodpovednosť, podľa neho, nesie vláda.






"No nič, teraz musím byť 10 dní v karanténe. Aj moja rodina. Cítim len drobné nachladnutie. Pred troma dňami som stratil čuch a kvôli tomu som šiel na PCR test. Včera došiel výsledok. Povedzte, v ktorej inej krajine sám premiér organizuje parlamentné nakazovačky a naháňa Covid-pozitívnych poslancov na schôdze parlamentu? To len pripomínam pre prípad, že zase bude Mr. Fňuk v najbližších dňoch plačkať na tlačovke, ako mu záleží na zdraví občanov. Je to falošné. Nikto tak neasistuje Covidu ako práve Matovič. Spolu s Mikasom."






No a na ostatok Ľuboš Blaha dodáva: "Ale hlavne, že treba zavrieť cintoríny a znemožniť ľuďom ísť sa poslednýkrát rozlúčiť s Milanom Lučanským v piatok do Štrby. Lebo nakazení poslanci môžu chodiť zamorovať parlament, ale ľudia nemôžu prejaviť úctu hrdinovi. Celé zle. Želám vám krásny sviatočný deň, priatelia a hlavne veľa zdravia."




„Mikulec nesiaha Lučanskému ani po členky!“ zaťal do živého Ľuboš Blaha
Milovník statusov na asociálnej sieti Ľuboš Blaha opäť nevynechal reakciu na celospoločenskú tému. Tentokrát jeho riadky smerujú na status Lučanského manželky Martiny. Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.