Zakladateľ skupiny Pink Floyd požaduje okamžité prepustenie Assangea
05 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Zakladateľ skupiny Pink Floyd Roger Waters požaduje okamžité prepustenie otca Wiki Leaks Juliana Assangea, ktorého britský sudca odmietol vydať na trestné stíhanie do USA. K rozhodnutiu Assangeovi blahoželali známe osobnosti, informuje portál RT.


"Nech ten muž začne žiť," vyhlásil Waters, podľa ktorého Assange musí byť bezodkladne prepustený z londýnskej väznice s maximálnym stupňom stráženia.

"My, Assangeovi podporovatelia, musíme prehovoriť. Prepustite ho na kauciu, veď už toho vytrpel veľmi veľa," uviedol Waters. Zároveň  poznamenal, že je priskoro na oslavy, pretože USA podali odvolanie v priebehu niekoľkých minút od vydania rozhodnutia a zamietnutí vydania.

Británia: Súd rozhodol nevydať Assangea do USA
Súd v Londýne zamietol žiadosť USA o vydanie zakladateľa webovej stránky WikiLeaks Juliana Assangea do USA. Ako dôvod uviedol obavu o Assangeove duševné zdravie, ktoré by extradícia mohla podlomiť, informoval TASR. Sudkyňa Vanessa Baratserová... Čítať ďalej
04 | 01 | 2021 | sefredaktor


„Toto je zjavne zdržiavacia taktika,“ uviedol o rozsudku a dodal, že právnici zastupujúci Washington zjavne vedeli o pláne sudcu odmietnuť vydanie.



Jednou z jeho Assangeových podporovateliek je aj Pamela Anderson, ktorá mu na Twitteri pogratulovala k rozhodnutiu súdu.

„Osobitný východ slnka pre môjho drahého priateľa Juliana Assangea. Aj keď sa boj ešte neskončil, ide o nádejnú chvíľu," napísala bývalá 53-ročná herečka, ktorá k príspevku pripojila aj video východu slnka.



Austrálsky premiér Scott Morrison oznámil, že Assange sa bude môcť slobodne vrátiť domov do Austrálie po ukončení súdneho konania vo Veľkej Británii.

Medzi ďalších priaznivcov zakladateľa Wiki Leaks patria aj  argentínsky prezident Alberto Fernandez, bývalý líder britskej Labouristickej strany Jeremy Corbyn, bývalý prezident Ekvádoru Rafael Correa či Edward Snowden, ktorý dal novinárom dokumenty o sledovacích aktivitách americkej Národnej bezpečnostnej agentúry.

Organizácia Wiki Leaks na seba strhla celosvetovú pozornosť, keď v roku 2010 publikovala tajné video americkej armády, na ktorom je možné vidieť letecký útok v irackom Bagdade z roku 2007.

https://www.youtube.com/watch?v=UaqY12VHFv4&feature=emb_title

Úradníci klamú, aby nemuseli zaregistrovať ruskú vakcínu, tvrdí šéf ukrajinskej lekárskej komory
Jeden z najvyššie ukrajinských postavených lekárov v krajine uviedol, že úradníci používajú nepravdivé dôvody na to, aby nezaregistrovali ruskú vakcínu Sputnik V, informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | Marek Molnár