Uhrík podporí medzinárodnú komisiu na vyšetrenie Lučanského smrti
05 | 01 | 2021 I editor01hd

Poslanec Európskeho parlamentu za Kotlebovu ĽSNS Milan Uhrík podporí medzinárodnú komisiu na vyšetrenie smrti generála Lučanského. V tomto úsilí je ochotný spojiť sa aj so Smerom, píše na sociálnej sieti.


Skutočnosť, že v cele zomierajú nevinní ľudia, je pre Slovensko obrovská blamáž. Aj keď o tom liberálne médiá mlčia, informácia o generálovej smrti sa šíri po celom svete, tvrdí europoslanec.





Preto, keď na to príde, tak v europarlamentnom Výbore pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci, ktorého som členom, podporím vytvorenie medzinárodnej komisie na prešetrenie tohto incidentu. Pokiaľ viem, tak strana Smer, ktorá nominovala pána Lučanského, takúto žiadosť plánuje podať. A smerák-nesmerák, z úcty k spravodlivosti a ľudskému životu sa to musí objektívne vyšetriť, či už bol pán Lučanský vinný alebo nevinný,“ uvádza.



Podľa jeho slov pravdepodobnosť, že sa vo väzenskej cele sám zabije bývalý policajný generál, je prakticky nulová. Ide o neuveriteľný svetový unikát. „Existujú podobné prípady, keď boli inak zabití vysokí policajní funkcionári, ale tie sa stávajú v krajinách ako Somálsko, Rwanda, Papua Nová Guinea, Nepál či Alžírsko. Presne do takejto ligy nás tento incident stiahol,“ píše Uhrík.


Konštatuje, že tragédiu už nevrátime, ale podstatné je zabezpečiť spravodlivé prešetrenie (samo)vraždy. Verejnosť musí mať garanciu, že ľuďom, ktorí nevyhovujú vláde nebudú náhodne zlyhávať brzdy na autách, nebudú sami padať hlavou na činky pri cvičení alebo nebudú záhadne zomierať v celách.