Syn generála Tibora Gašpara: Otca držia v psej búde
04 | 01 | 2021 I editor01hd
Syn policajného exprezidenta generála Tibora Gašpara vytvoril na Facebooku špeciálny profil. Uverejňuje na ňom znepokojujúce informácie o situácii obvineného otca.

Gašparov syn píše, že si nedokáže predstaviť, čo v týchto chvíľach prežíva rodina generála Lučanského, no vie si predstaviť izoláciu, do akej ich tieto ľudské hyeny dostali.

Takisto nám už niekoľko mesiacov nebol umožnený absolútne žiadny kontakt s otcom, a to ani len telefonicky (pričom tieto telefonáty sú nahrávané). Takisto ako pána Lučanského ho umiestnili na opačný koniec krajiny, aby mal sťaženú obhajobu. Advokátom umožnili telefonáty až po mesiaci. Sprcha dvakrát za týždeň. Nevyhovujúca strava je riešená právom na jeden nákup týždenne, ktorý je vzhľadom na fakt, že nemáte kde potraviny skladovať v chlade, len iluzórny. Priestor menší než niektoré psie búdy,“ opisuje situáciu vo väzbe Gašpar mladší.

Poukazuje na to, že od vzatia otca do väzbyho žiaden vyšetrovateľ nevypočul, pretože názor exprezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara na lži kajúcnikov zjavne nikoho nezaujíma.

Môj otec je vo väzbe na základe svedeckej výpovede obvineného kajúcnika, ktorý sa podľa medializovaných správ priznal k státisícovým úplatkom, a ďalšieho obvineného, ktorého priniesol na prokuratúru týždeň pred tým, ako ho mali zatknúť, Lipšic“ vysvetľuje Gašpar.


Pripomína, že jeho otec na oboch kajúcnikov ešte pred vzatím do väzby podal trestné oznámenie a zároveň udelil prokurátorovi súhlas na vykonanie domovej prehliadky aj bez príkazu sudcu. Tibor Gašpar bol ochotný poskytnúť akúkoľvek súčinnosť, aby preukázal svoju nevinu.


Ako to dopadlo? Na druhý deň boli novinári pred našim domom o hodinu skôr ako zasahujúce komando. O štvrtej ráno takmer 20 zasahujúcich kukláčov v dome s ťažko chorou osobou na lôžku napriek tomu, že boli vopred upozornení. Matovič, Lipšic, Kollár oslavné statusíky,“ opisuje Gašparov syn.


Ako ďalej uvádza, jeho otec trávil Vianoce izolovaný a úplne sám. „Viete, kde sú kajúcnici Makó a Slobodník? Doma. Napriek priznaniu si užívajú nakradnuté peniaze, ktoré im doposiaľ nikto nezaistil. Nebudem radšej špekulovať prečo,“ píše.