Komisia na vyšetrenie smrti generála Lučanského: Saková sa bude pýtať
04 | 01 | 2021 I sefredaktor
V pondelok sa prvýkrát stretne nezávislá komisia na vyšetrenie smrti generála Lučanského. Hlavnou úlohou bude zistiť, čo sa vlastne stalo, píše na facebookovom profile exministerka vnútra Denisa Saková.

Poslankyňa najsilnejšej opozičnej strany Hlas-SD pripomína, že v súvislosti so smrťou bývalého policajného prezidenta existuje obrovské množstvo podozrení a otázok, zúfalo málo faktov a žiadne odpovede.

Saková sa pýta, prečo bol generál v kolúznej väzbe, prečo práve v Prešove a aké tam mal podmienky. Kladie si tiež otázky, či sa s ním mohol alebo nemohol pravidelne stretávať obhajca. Exministerka sa pýta, či prípad, v ktorom bol generál obvinený, pokročil v priebehu dlhých týždňov, čo bol vo väzbe.

"Čo sa stalo začiatkom decembra? Prečo si ho presúvali medzi tromi nemocnicami? Prečo bola nutná operácia? A nakoniec najdôležitejšie - čo sa vlastne udialo koncom minulého roka?" pýta sa Saková.

Poslankyňa dodáva, že je pre ňu veľkým záväzkom byť členkou nezávislej komisie. Vyslovila nádej, že bude mať možnosť zistiť, čo sa v skutočnosti s generálom stalo. "Aj keď sa obávam, že je neskoro - život generálovi Lučanskému to nevráti, žiaľ," konštatuje.