Hlina: Matovič ako rímsky imperátor hádzal Lučanského rozzúrenému davu
04 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.
I. Matovič ako rímsky imperátor hádzal pred mesiacom Lučanského rozzúrenému davu so slovami: "Užívajte!" a teraz zbabelo vypisuje, že nevie, za čo bol zobraný do väzby, komentuje postoj premiéra k tragickej afére generála bývalý predseda KDH Alojz Hlina. "Takú kôpku pokrytectva a zbabelosti dá len Matovič," píše na FB bývalý poslanec.

"Zrazu píše, že mal k nemu rešpekt a pritom z neho urobil fackovacieho panáka, keď sa tvorili kolóny na hraniciach okresov počas „blackoutu“ prvej vlny pandémie. Nikto nehovorí, že vo väzbe to má byť rekonvalescenčný pobyt, ale predsa len, ak sme v 21.storočí a členskou krajinou EÚ, mali by sme zjednotiť štandardy,“ myslí si Hlina.

Bývalého šéfa KDH tiež zaráža tvrdosť a necitlivosť vyjadrenia ministra vnútra Mikulca, ktorý sa vyjadril, že prítomnosť policajtov pri lôžku väzňa je štandardom. „Asi je, ale viete ako spoznáte napríklad dobrú ochranku vo vyspelom svete? Nie je to tá, ktorá vždy a všade ku vstupu postaví mračiace sa „gorily“ v uniformách, ale tá, ktorá postupuje podľa okolností,“ zdôrazňuje Hlina, ktorého na tomto prípade zaráža tvrdosť a zbabelosť zároveň u niektorých ľudí.