Ľudia, ktorí nedôverujú indickej vakcíne proti Covid-19, sú „mentálne postihnutí“, tvrdí indický minister
04 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Ľudia, ktorí majú výhrady k novo schválenej indickej vakcíne proti Covid-19, sú pravdepodobne značne slabomyseľní, vyhlásil indický minister pre ropu a zemný plyn Dharmendra Pradhan, informuje portál RT.


Pradhan prehlásil, že vakcíny proti Covid-19 vyvinuté v Indii sú „špeciálnym úspechom“ farmaceutických firiem v krajine, pričom dodal, že tí, ktorí sa obávajú o účinnosť týchto liekov, nemajú „vieru vo vedcov a moc Indie“ a sú „mentálne postihnutí“.

Pradhan s tvrdením, že väčšina Indov uvítala iniciatívu očkovania, obvinil niektorých zákonodarcov z toho, že sú proti vakcínam neprimerane kritickí. "Niektorí ľudia s mentálnym postihnutím sa nikdy nezlepšia, najmä vedenie Kongresu, ktoré vo všetkom nachádza chybu," uviedol indický minister pre ropu a zemný plyn.

Pakistan presadil reformu stíhania sexuálnych násilníkov
Pakistanský najvyšší súd rozhodol, že „dvojprstové“ testy vykonané na znásilnených ženách, sú protiústavné a nehumánne, informuje portál RT. Čítať ďalej
04 | 01 | 2021 | Marek Molnár


V nedeľu India oficiálne dala mimoriadny súhlas vakcíne Covishield, lieku vyvinutému v Sérovom inštitúte v Pune, ako aj vakcíne Covaxin, ktorú vytvorila indická farmaceutická firma Bharat Biotech. Covishield je považovaný za najmenej 62-percentne účinný, čo je hodnota podstatne nižšia ako u konkurenčných vakcín. Covaxin zatiaľ nezverejnil údaje z tretej fázy testovania.

Niektorí členovia parlamentu tvrdili, že vakcína Covaxin sa zatiaľ nepreukázala ako účinná a že jej schválenie bolo predčasné. India v súčasnej dobe uvažuje o schválení niekoľkých ďalších vakcín vrátane ruského Sputniku V, ktorý sa ukázal byť účinný na 91,4 percent. Uvažuje sa tiež o vakcínach od spoločnosti Pfizer/BioNTech, o ktorých sa predpokladá, že sú účinné na 95 percent.

Smrť generála Lučanského si všímajú aj zahraničné médiá
Bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel po tom, ako vo väzení spáchal samovraždu, píšu zahraničné portály The News International a Connexionblog. Čítať ďalej
04 | 01 | 2021 | Marek Molnár