Analytik Mesík hovorí o katastrofe spôsobenej tým, že sa vláda sa vykašľala na ochranu občanov
04 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

“Inak ako katastrofa sa viac ako 2200 mŕtvych občanov Slovenska nedá nazvať, ešte 1. októbra sme mali na Slovensku oficiálne 48 obetí covidu, za tri mesiace stúpol ich počet 46-násobne! To nebola  žiadna osudová danosť – je to výsledok totálneho zlyhania manažmentu pandémie slovenskou vládou.” konštatuje analytik Juraj Mesík.


"Skončí to vtedy, keď na Slovensku vláda začne brať vážne vedu. Čo to konkrétne znamená? Zomieranie skončí vtedy, keď spustí celoplošnú profylaxiu covidu a umožní jeho efektívnu a lacnú liečbu v ambulanciách. Vakcinácia bude veľmi pomalá a jej výsledky sú dnes ešte nejasné, ale z mnohých krajín sveta vieme, že aj profylaxia aj včasná liečba covidu veľmi dobre fungujú!" Hovorí pre web parlamentnelisty.sk Juraj Mesík.

Podľa neho "vláda mala najneskôr v októbri spustiť celoplošný program zvyšovania hladiny vitamínu D v krvi celej slovenskej populácie, ale predovšetkým starších, obéznych a ďalších zraniteľných ľudí. Keby ho spustili v októbri, predišli by masakru. Vykašľali sa na to. Ale aj keby ho začali až v januári, stále je šanca zachrániť tisícky ľudí, ktorí inak do jari zomrú. Keď k lacnému vitamínu D pridáme aj lacný zinok, bude to bonus navyše."

"Efektívna a lacná ambulantná liečba znamená umožniť ambulantným lekárom včas používať lacné, desiatky rokov známe a na stovkách miliónov ľudí odskúšané liečivá, o ktorých dnes vieme, že sú veľmi účinné aj pri liečbe covidu – to sú antiparazitikum ivermectin, vitamin D, hydroxychlorochin, zinok a niektoré ďalšie."

Analytik Mesík: Ak sa premiér nespamätá, čakajú nás štyri mesiace umierania a lockdownov
Premiér Igor Matovič je, zdá sa, testovaním Slovákom doslova posadnutý. Jediné, čo okrem neho pripúšťa, je lockdown, no jedným dychom dodáva, že ten ale predsa nechce nikto, ani on. Čo nás teda čaká v najbližších mesiacoch, teda pokiaľ nebudeme mať... Čítať ďalej
28 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


"Dlhodobo ste upozorňovali na potrebu liečby, premiér na facebooku obviňoval kdekoho za túto situáciu, ale nekonal. Lyžiarske strediská boli ešte pred pár dňami otvorené, kostoly detto, poslanci s covidom mohli ísť do parlamentu, lockdown mal veľa výnimiek – aktuálne to nevyzerá dobre, čo je aj veľmi slabý výraz…" zdôrazňuje Mesík.

"Súčasná vláda priviedla krajinu do katastrofy, akú Slovensko nezažilo od druhej svetovej vojny... Leto sme končili s približne rovnakým počtom obetí ako Singapur. V ňom za celú jeseň pribudli dve – ešte raz “dve!” – obete covidu. U nás oficiálne 2 150. V Nórsku, ktoré je viac urbanizované ako Slovensko, pribudlo za tri mesiace od 1. októbra 162 obetí – u nás 13 krát viac! Vo Fínsku, tiež viac urbanizovanom ako je Slovensko, za tie isté tri mesiace pribudlo 212 obetí covidu: jedna desatina v porovnaní so Slovenskom."

Juraj Mesík varuje, že "pokiaľ premiér tejto krajiny urýchlene nezaháji masívnu profylaxiu a nedovolí na Slovensku včasnú a účinnú ambulantnú terapiu covidu, čaká nás najmenej po celú zimu až do jari pokračovanie takých či onakých karantén, lockdownov, zatvorených škôl sprevádzané nepretržitým tokom deprimujúcich informácií o tom, koľko ľudí práve zomrelo, koľko nemocníc je preťažených a ktorá ďalšia firma vyhlásila bankrot. V kombinácii so zimným šerom a tmou budú izolácia a obavy o svojich blízkych i seba olejom do ohňa úzkostí a depresií. Zlepšovať sa to začne niekedy v apríli, keď vďaka prírode – a keď pôjde všetko veľmi dobre možno už trochu aj vďaka vakcináciám – začnú mŕtvi postupne ubúdať a bude viac svetla," uzatvára Mesík.

Šokujúce: Životy mnohých Slovákov s COVID-19 by zachránili lacné lieky, tvrdí Juraj Mesík
Zaujímavé tvrdenia analytika globálnych trendov a rizík, ktorý pri slovách o liečbe ochorenia na koronavírus tvrdí: Zlyhal rezort zdravotníctva! Čítať ďalej
21 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.