Slováci oplakávajú generála. Skupina Všetci za Milana už má 25 tisíc členov
03 | 01 | 2021 I editor01hd
Facebooková skupina Všetci za Milana/#AllForMilan získala po dni existencie 25 tisíc členov. Ľudia vyjadrujú zármutok aj rozhorčenie nad smrťou generála Lučanského a chystajú sa na jeho pohreb 8. januára v Štrbe.

Iniciatíva Všetci za Milana si získava srdcia tisícov ľudí zo všetkých kútov Slovenska. Na sociálnej sieti zdieľajú informácie o tom, ako si v ich mestách a obciach pri budovách Policajného zboru pálením sviečok uctievajú pamiatku zosnulého generála Milana Lučanského.

"Dnes som si uctil pamiatku zapálením sviečky, ale aj modlitbou za gen. Milana Lučanského pred OO PZ v Kysuckom Novom Meste spoločne s bývalým starostom Kysuckého Lieskovca Štefanom Mrenkom a ďalšími. Stretli sme aj pánov policajtov, ktorí išli okolo, a ďakujeme," napísal Ľudovít Fuják.

 

https://www.hlavnydennik.sk/2021/01/02/ludia-k-piete-za-lucanskeho-nepotrebuju-vladu

 

Marcela Hasinová oznámila, že podľa jej informácií policajti spisujú petíciu za vyšetrenie smrti ich bývalého prezidenta Milana Lučanského. Na internete sa objavilo spomienkové video na generála. Gabriela Rigó Kováčová na stenu skupiny Všetci za Milana napísala: "Od rána pozerám video na rozlúčku dookola a tečú mi slzy ako hrachy."

Desiatky ľudí na sociálnej sieti pripomínajú, že posledná rozlúčka s generálom Lučanským sa uskutoční 8. januára o 14:00 h. v Štrbe a vyzývajú spoluobčanov, aby sa masovo zúčastnili na pohrebe. Mnohí členovia skupiny poukazujú na nedostatok úcty a taktu médií hlavného prúdu a vládnych politikov tak voči Milanovi Lučanskému, ako aj k smútiacej rodine. Minister vnútra Roman Mikulec napríklad odmietol vyvesiť pri ministerstve čiernu vlajku a policajtom odkázal, že ak si chcú uctiť pamiatku svojho bývalého šéfa, môžu sa podpísať do kondolenčnej knihy.

 

Šokujúci status Martiny Lučanskej: "Milan mal krk bez šrámov po údajnom obesení"
Martina Lučanská uverejnila podvečer na facebookovom profile manžela šokujúci status. Na smrteľnej posteli manžela nemohla odkryť. Zakázali jej to ozbrojenci. "Jediné, čo som videla, bola jeho hlava a krk. Ten bol mimochodom úplne čistý bez šrámov... Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Michal Filek


 

Členovia skupiny Všetci za Milana  oceňujú odvahu radových príslušníkov polície, ktorí nielen zapaľujú sviečky pred vchodmi do budov Policajného zboru , ale aj držia pri fotografiách generála Lučanského čestné stráže. Zdieľajú zábery s horiacimi sviečkami a najnovšie informácie o okolnostiach smrti bývalého policajného prezidenta.

"Som invalid. Na politické akcie nechodím. Sviečku generálovi však dnes zapálim pred policajnou stanicou, aj keby som sa tam mal doplaziť," napísal Roman Kračalík. Podobné prejavy súcitu a vzdoru pribúdajú v skupine Všetci za Milana takmer každú minútu.