Pellegrini: Okamžite dajte všetky informácie rodine generála Lučanského
03 | 01 | 2021 I editor01hd
Expremiér a poslanec Peter Pellegrini (Hlas-SD) vyzýva vládu, aby okamžite odovzdala rodine generála Lučanského všetky informácie o jeho zraneniach a žiada mimoriadnu schôdzu branno-bezpečnostného výboru.

V najnovšom videu na sociálnej sieti poslanec Pellegirini tvrdí, že je nehorázne, ak jeden z denníkov disponuje dokumentmi zo spisu Milana Lučanského a cituje z nich a na druhej strane rodina bývalého policajného prezidenta nemá ani len lekársku správu o jeho zranení a následnom ošetrení vo vojenskej nemocnici v Ružomberku.

"Je to naozaj nehoráznosť najhrubšieho zrna, a preto vyzývam a žiadam ministerku spravodlivosti, ministra vnútra a všetky kompetentné osoby, aby okamžite zabezpečili, že sa manželka a deti Milana Lučanského dozvedia všetky informácie, na ktoré majú plné právo. A majú plné právo vedieť všetko, čo sa s ich otcom a manželom posledné týždne dialo," vyhlásil.

Podľa Pellegriniho má právo na informovanie aj slovenská verejnosť, a preto vyzýva predsedu branno-bezpečnostného výboru parlamentu na zvolanie mimoriadneho rokovania, na ktorom by sa zúčastnili ministerka spravodlivosti Kolíková, minister vnútra Mikulec a dozorujúci prokurátori.

"Budeme sa všetci môcť pýtať, čo všetko sa dialo s Milanom Lučanským od prvého dňa jeho vzatia do väzby, aké boli na to dôvody, prečo bol väznený tam, kde bol väznený, čo sa stalo v skutočnosti pri jeho prvom zranení, ako prebehlo jeho ošetrenie a nakoniec, čo sa stalo v ten osudný deň, kedy sa údajne pokúsil o samovraždu a následne na druhý deň zomrel," žiada Pellegrini.

Šéf najsilnejšej opozičnej strany varuje, že ak nebude zvolaný výbor a vláda neposkytne rodine Milana Lučanského všetky informácie, "ešte viac potvrdíte pochybnosti slovenskej verejnosti, že sa niečo chystáte zamiesť pod koberec".