Nemecké médiá: Slovenská vláda pritvrdzuje v boji proti pandémii
02 | 01 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Od nového roka začali na Slovensku platiť tvrdšie protikoronové opatrenia a sprísňujú sa aj podmienky zákazu vychádzania, informuje nemecký portál deutschlandfunk.de.


Od prvého dňa nového roku sa ľudia na Slovensku už nemôžu stretávať s osobami inej domácnosti. Ako píše nemecký portál, rozhodol tak vládny kabinet na svojom mimoriadnom zasadnutí v Bratislave. Navyše občania sa môžu pohybovať len v rádiuse svojho okresu a jeho hranice nesmú prekročiť. 


Slovenské hotely už nemôžu prijímať ani nových hostí. Navyše Slovensko zatvorilo aj lyžiarske strediská. Nemecký portál ďalej informuje, že tieto prísne opatrenia budú platiť na Slovensku zatiaľ do 24. januára. Podľa slovenského premiéra Igora Matoviča ľudia, žiaľ, príliš veľa cestovali. Deutschlandfunk.de tiež upozorňuje na dramatickú situáciu v nemocniciach, ktoré kolabujú, pretože sú preplnené chorými na koronavírus.


Podľa ďalšieho nemeckého portálu boerse-online.de bolo na Slovensku od začiatku pandémie potvrdených 179 543 infikovaných, ktorých zachytili PCR testy. COVID-19 si vyžiadal už 2 138 obetí. Tento členský štát Európskej únie, ako dopĺňa portál, má 5,5 milióna obyvateľov.