Matovičov adventný kalendár a pexeso so smrťou (Petr Bohuš)
02 | 01 | 2021 I Petr Bohuš

Kto vymyslel metódu zatýkania na základe udania kriminálnikov? Kto je strojcom myšlienky, že do väzenia môže ísť ktokoľvek, na koho vymyslíme nejakú lož? Kto je podporovateľom a realizátorom tejto svojráznej likvidácie ľudí? Kto vymyslel zatýkací adventný kalendár? Kto vymyslel zatýkacie pexeso? Kto realizuje a podporuje tieto novodobé zvyky a hry? Bolo zatknutie Lučanského útokom na Pellegriniho a jeho stúpajúci Hlas-SD?


Generál Lučanský mal spáchať samovraždu po niekoľkých týždňoch vo väzbe bez vyšetrovania. Bez súdu, bez možností sa brániť. Generál Lučanský, ktorý sa ako policajt s pištoľou v ruke a vo Felicii neváhal postaviť mafiánom so samopalmi v nadupaných Bavorákoch. Človek, ktorý vyčistil krajinu od gangstrov a vrahov. Sebavedomý a rozhodný muž. Ten, že si siahol na život?

Každý dozorca alebo psychiater, či psychológ vám potvrdí, že v base si berú život len ​​zúfalci, na ktorých vonku už nikto nečaká. Generál Lučanský mal rodinu, manželku, dospelé deti a školou povinnú dcéru. Generál Lučanský mal okolo seba priateľov, kamarátov, kolegov, poctivých a čestných policajtov a aj civilných príslušníkov zboru.

Modlime sa, aby si kazatelia jedinej prípustnej pravdy aspoň vypočuli nimi adorovanú prezidentku!
Komentár Ivana Brožíka Čítať ďalej
01 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Igor Matovič pri zatknutí Lučanského na začiatku decembra vyjadroval radosť. O mesiac neskôr sa tomu čuduje a vyzýva, aby sa skutky generála Milana Lučanského po jeho smrti prestali vyšetrovať. Bojí sa, že by sme mohli zistiť, že všetky obvinenia boli vymyslené? Že človek, ktorý dal sto sedemdesiat tisíc eur na charitu, napríklad už len preto nikdy nemohol vziať úplatok?

Matovič dnes vyjadruje nad smrťou Lučanského sústrasť, akoby si chcel zaistiť alibi, že s jeho zatknutím a smrťou nemá nič spoločné. Lenže každý, kto nie je slepý, veľmi dobre vie čo na Slovensku Matovič a jeho ľudia vyvádzajú.

Ide o politickú kauzu, hovorí ministerka spravodlivosti Kolíková a možno má výnimočne pravdu. Chcela tým síce naznačiť, že keby sa vec nepolitizovala, tak by sa prípadu nikto nevenoval, pretože vo väzení podľa nej prebehlo všetko ako malo, ale ani v jednom ministerka nemá pravdu.

Rok 2020 nám dal vládu zmeny, ale zmeny, smerujúcej do katastrofy
Do tohto, o pár hodín končiaceho sa roku sme mnohí vstupovali s veľkými nádejami. Celospoločenská eufória sa nieslo pod značkou “ZMENA”. Čítať ďalej
31 | 12 | 2020 | Ivan Brožík


Jednak vo väzbe všetko v poriadku nebolo a taktiež Lučanský je politická kauza nie kvôli ohlasu u verejnosti, ale kvôli tomu, že vyzerá ako zatknutie na objednávku politickej strany. Lučanský predsa nebol len tak niekto, bol to generál a prezident policajného zboru za Pellegriniho vlády. Lučanský zo svojej pozície odišiel podľa jeho vlastných slov, kvôli nekompetentným a hlúpym zásahom ministra vnútra Mikulca do riadenia a štruktúry policajného zboru.

Možno mal Lučanský tú smolu, že bol zo svojej podstaty bojovník a možno sa chcel do verejného života vrátiť. Možno so zvyšujúcimi sa volebnými preferenciami Pellegriniho Hlasu-SD. Lučanského zatknutie teda mohlo byť priamo výstrahou Pellegrinimu a jeho novozaloženej strane, aby sa chlapci príliš nerozťahovali.

Je na mieste pýtať sa, prečo sa po zatknutí Lučanského, na začiatku decembra, Pellegrini takmer na celý mesiac stiahol z verejného diania. Na tlačovkách Hlasu-SD a ani nikde inde príliš nebol. Bolo to len kvôli Covidu alebo bol skutočne zastrašovaný, možno aj niečím ďalším, než len Lučanského zatknutím?

Kto z vlády nesie zodpovednosť za smrť gen. Lučanského (Rozhovor s Maricou Pirošíkovou)
Informácia o samovražde generála Milana Lučanského otriasla celým Slovenskom. Táto správa mimoriadne znepokojila aj obrovské množstvo odborníkov a to aj najmä v nadväznosti na predchádzajúce udalosti týkajúce sa pána Lučanského, ktoré viedli... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020 | Redakcia


Boli Pellegrini s Lučanským v nejakom užšom kontakte? Plánovali návrat do čela polície alebo spoluprácu v strane Hlas-SD, ktorý má podľa prieskumov už dlhšiu dobu najväčšiu podporu voličov na Slovensku? Čo sa dialo, než na ne doľahla nenávistná diktátorská ruka "adventného kalendára a pexies"?

Samotné zatknutie sa možno neskôr "len" vymklo z rúk a možno aj z pod kontroly. Je dosť možné, že zo správania súčasnej vlády niektorí dozorcovia pravdepodobne mohli nadobudnúť pocit, že všetko je možné a beztrestné, a že teda aj oni si môžu robiť čo chcú. Že môžu vo väzbe zmlátiť zadržaného človeka, ktorý mal bvyť v tej chvíli, s ohľadom na prezumpciou neviny, považovaný za nevinného. Ktorý si cez deň dovolil ľahnúť na železnú posteľ, keďže mu boli dosť pravdepodobne odpierané aj tie najzákladnejšie ľudské práva.

Verejnosť sa teda musí pýtať, či nešlo o zastrašovanie alebo likvidáciu politickej konkurencie, a to dokonca v širšom meradle. Či na Slovensku nejde o likvidáciu právnej stability a právnych záruk, pomocou dosadzovania gestapáckych nohsledov a to už nielen do výkonnej a zákonodarnej, ale dokonca aj do súdnej moci.

Na Slovensko sa vrátili politické vraždy či aspoň "trest" smrti (Ivan Brožík)
Niekedy počas dňa desiateho decembra previezli zadržaného bývalého policajného prezidenta generála Milana Lučanského z vyšetrovacej väzby so zraneniami do nemocnice. Začal sa smutný príbeh s tragickým koncom a ďalekosiahlymi politickými... Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Ivan Brožík


Prečo sú na Slovensku ľudia vo väzbe, hoci s políciou pri vyšetrovaní spolupracovali a ich údajné a ešte nepreukázané činy sa odohrali pred mnohými rokmi, takže mali dostatok času čokoľvek zahladiť? Podobne ako v prípade Lučanského. Prečo sú vo väzbe ľudia na základe výpovedí kriminálnikov kajúcnikov, klamárov, nedôveryhodných ľudí, ktorým ide len o ich kožu, a pre svoju záchranu sú ochotní povedať čokoľvek?

Kto navrhuje zatknutie u týchto ľudí na základe jednostranných výpovedí a kto podpisuje rozhodnutie o vzatí do väzby? Na základe čoho? Zbláznili sa na Špeciálnom trestnom súde v Pezinku, alebo tam dávajú pečiatku na vzatie do väzby, len na základe neoverených lží "jedna pani povedala" ako novodobú slovenskú vyšetrovacie špecialitu, ktorú tak rád používal súdruh Stalin a ktorú? Ide o zlyhanie jednotlivca alebo celého systému? Toto má byť návrat spravodlivosti?

Občania majú právo vedieť, či umiestňovanie ľudí do väzby na základe výpovedí kajúcnikov je bežným a štandardným postupom v každom štáte Európskej únie aj na svete alebo výmyslom a zlyhaním jednotlivcov. Lebo nestačí, ak sa samozvaní normalizátori rozhodnú mediálne lynčovať sudcov za to, že sa rozhodujú iba na základe faktov a nie na základe ich prianí. V provm rade musí prokurátor preukázať dôveryhodné obvinenie zadržaného, na ktorom vie postaviť aj naozajstnú žalobu a nie iba prianie ulice a báchorku od nejakého zúfalca.

Nebezpečenstvo premeny demokracie na demokratúru (Aneta Leitmanová)
Ak NR SR schváli vládou navrhované prakticky neobmedzené predlžovanie núdzového stavu opakovane do 40 dní (čo je pri ústavnej väčšine vládnych poslancov viac ako pravdepodobné), nastane na Slovensku stav, ktorý pri krajnom uplatňovaní tohto... Čítať ďalej
24 | 12 | 2020 | Aneta Leitmanová


Do väzenia sa tak na Slovensku dnes môže dostať už ktokoľvek. Stačí mať neporiateľa, ktorý na neho ukáže prstom.

Kto vnukol bacharomm myšlienku, že keď v cele zmlátia alebo zabijú nevinného človeka, že sa im nemôže nič stať, a preto nemajú žiadne zábrany? Kto presadzuje v tejto krajine atmosféru, že človek s iným názorom môže byť kedykoľvek verejne pranierovaný a odsúdený? Kto podporuje tieto kroky a postoje papalášismu, bonzáctva a nenávisti? Kto schvaľuje tieto postoje v Národnej rade? Kto to všetko podporuje svojou účasťou vo vláde, v koalícii, v koaličných stranách? Kto nadobudol pocit, že ak dostal vo voľbách mandát, môže hlasovať za rozvrat demokracie a rozklad právneho štátu? Kto to všetko podporuje zdieľaním a statusmi na sociálnych sieťach?

Podiel na smrti generála Lučanského nemajú len tí, ktorí boli priamo pri tom.

Takzvaný inkluzívny kapitalizmus je spoločným projektom Rothschildovcov a pápeža (Valentin Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond ruskej kultúry) Čítať ďalej
25 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič