Kronen Zeitung: Záhadná samovražda exšéfa slovenskej polície
02 | 01 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Milan Lučanský (51), bývalý slovenský policajný prezident, bol vo vyšetrovacej väzbe kvôli podozreniu z korupcie.  Jeho samovražda vo väzenskej cele rozvírila slovenskú politickú scénu, píše Christoph Matzl v rakúskom denníku Kronen Zeitung.


Záhadný prípad úmrtia sa má dôkladne vyšetriť. Viedol už k rezignácii šéfa Zboru väzenskej a justičnej stráže Milana Ivana. Aj u rakúskych služobných kolegov niekdajšieho vysokopostaveného predstaviteľa slovenskej polície vyvoláva jeho samovražda veľa pochybností.


Isté je, ako dodávajú rakúske noviny, že slovenská polícia bola pod paľbou kritiky už na jeseň 2018, kedy bol zavraždený slovenský investigatívny novinár Ján Kuciak.


V septembri 2020 osobitné jednotky polície – NAKA zasahovali v jadrovej elektrárni Mochovce. Dôvod: Miliónový podvod v súvislosti s protipožiarnym systémom pre 40 rokov rozostavané zastaralé jadrové reaktorové bloky 3 a 4.


Nakoniec sa projekt predražil až šesťnásobne! Cena narástla z 3,9 milióna eur na 25 miliónov, čo predstavuje 600-percentné navýšenie. Vyšetrovanie sa má viesť aj voči policajtom, dodáva Christoph Matzl v novinách Kronen Zeitung.