Danko: Národ, ktorý nechá potupne záhadne zomierať svojich generálov si nezaslúži svoj štát
01 | 01 | 2021 I Michal Filek














Smrť generála Lučanského je veľké memento našej histórie a skúška našej demokracie. Jej objektívne vyšetrovanie bude podľa Andreja Danka skúškou vyspelosti Slovenska. "Národ, ktorý nechá potupne záhadne zomierať svojich generálov si nezaslúži svoj štát," vyhlásil šéf Slovenskej národnej strany (SNS) pri príležitosti výročia vzniku Slovenskej republiky.


"Generálom sa stáva človek za celoživotné úsilie a zásluhy. Generál má svoje výsady a úctu nepriateľa aj vo vojnovom konflikte. Slováci, ukážme v roku 2021, že sme národ, ktorý si svoj štát zaslúži. Dovoľte mi vyjadriť toto presvedčenie práve dnes, 1. januára, teda v deň výročia vzniku Slovenskej republiky. Verím, že toto nešťastné obdobie liberálnej vlády bude našim spoločným ponaučením a začiatkom novej éry budovania silného Slovenska," vyjadril presvedčenie Andrej Danko.


Smrť generála je podľa Danka vždy oslabením štátnosti a preto musíme za Slovenskú republiku stále každý deň bojovať.  "Každý deň dnes vidíme likvidáciu štátnosti v podaní Matoviča, Sulíka a Kollára. Voľby 2020 boli len prehratá bitka s liberálmi, nie však vojna," zdôraznil  predseda SNS a predchádzajúci predseda NR SR.










Belousovová: ani Matovič ani prezidentka si nepripomenuli Deň vzniku SR
Anna Belousovová si na Deň vzniku Slovenskej republiky všíma, že ani premiér SR, ani prezidentka ani slovom dnešný sviatok nespomenuli. A ona vie, čo za tým je. Venovala tomu dlhší príspevok na sociálnej sieti. Čítať ďalej
01 | 01 | 2021 | Petra Demková