Vedec Čekan ohlasuje koniec slobody pre nezaočkovaných a teší sa na to
31 | 12 | 2020 I Petra Demková

Napriek tomu, že vláda opakuje, že očkovanie proti Covidu povinné nebude, stále sa vynárajú pochybnosti o dobrovoľnosti. Ľudia sa boja, že povinné bude a ak aj nie, vlády krajín poschvaľujú také zákony, ktoré neozačkovaným skomplikujú život a obmedzia ich slobody. Tieto obavy rozhodne nerozptýlil vedec Pavol Čekan, ktorý v diskusii o korone pobavene rozprával o tom, ako sa teší na obmedzenia, ktoré postihnú nezaočkovaných.  


Iniciatíva Veda pomáha – Covid-19 organizovala 29.12. online diskusiu pod názvom „2020 – rok pandémie“. Na diskusii sa zúčastnili známi slovenskí vedci, ktorých v posledných mesiacoch vídame často, MUDr. Alexandra Bražinová, PhD., MPH., Pavol Čekan, PhD., RNDr. Boris Klempa, doc. MUDr. Peter Sabaka, PhD. a lekár MUDr. Peter Visolajský. Diskusiu moderoval matematik Richard Kollár.

Záujem o očkovanie zo strany zdravotníkov je zatiaľ na Slovensku rozpačitý
Na Slovensku sa vakcíny podávajú už štvrtým dňom. Záujem zo strany zdravotníkov však zatiaľ veľký nie je. Kým prof. Krčméry očakával už prvý víkend 1000 zaočkovaných, realita je úplne iná a dôvodom nie je nedostatok vakcín. S informáciou prišli... Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Petra Demková


JPavol Čekan sa v diskusii povzbudený uzavretým kruhom rovnako zmýšľajúcich nechal uniesť a žoviálne sa rozhovoril o plánoch vlád s „neposlušnými“ ľuďmi, ktorí sa nedajú zaočkovať.

„Ten, čo sa na tom (na korone) smeje, môj PCR test bude naňho použitý lebo ten covid bude mať a ja sa na to teším proste, a zarobí mi 5 eur“ povedal Čekan a pokračoval: „Presne takto postupne ich budeme dávať dole z internetu, z bežného života, jednoducho budú chodiť zarúškovaní, náhubky budú mať, nebudú môcť cestovať, a ja sa budem z toho tešiť… Všetkých, čo sa nechcú dať zaočkovať (proti Covidu) pošleme do rozvojových krajín,“ zavŕšil vedec s pobavením. Ostatní prítomní na diskusii boli nadšení, čo potvrdzovali úprimným smiechom.



Čekan si evidentne uvedomil, že prestrelil a zdá sa, že mu diskutujúci na jeho verejnom profile nič nedarovali, hneď ako sa video s jeho slovami rozšírilo. Na Facebooku následne zareagoval: „Každé jedno slovo sa dá prekrútiť a zneužiť, keď sa dobre účelovo zostrihá, alebo vytrhne z kontextu,“ napísal.

„Rozumiem, že nálady sú v spoločnosti vybičované a môj sarkazmus ničomu nepomohol. Ak moje slová niekoho urazili, tak sa ospravedľňujem. Každý, kto ma pozná, vie, že neprajem nikomu nič zlé, vôbec nezarábam na PCR testoch na Slovensku, pretože ich vždy darujeme. Som za dobrovoľné očkovanie a vždy sa snažím pomáhať,“ uzavrel vedec.

Čekanove testy, nad ktorými mávol rukou Matovič, pomáhajú účinne pápežovi
Slovenské testy od vedca Pavla Čekana, ktoré Matovič odmietol, už pomáhajú pápežovi. František pre ne našiel vynikajúce využitie. Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Ivan Brožík