Čínska vakcína od spoločnosti Sinopharm je účinná na 79%, informuje vývojár
31 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Vakcína vyvinutá Čínskou národnou farmaceutickou skupinou (Sinopharm) preukázala takmer 80-percentnú účinnosť proti koronavírusu, uviedla spoločnosť. Vakcína bola schválená na použitie v Bahrajne a Spojených arabských emirátoch, informuje portál RT.


Predbežná analýza testovania tretej fázy ukázala, že vakcína je bezpečná na použitie a je účinná na 79,34% proti Covid-19, informovali čínske médiá s odvolaním sa na dcérsku spoločnosť vývojára - Pekinský inštitút biologických produktov.

V priebehu očkovania dvoma injekciami sa u účastníkov vyvinula vysoká hladina protilátok proti koronavírusu v pomere 99,52 percenta.

Minulý mesiac spoločnosť Sinopharm požiadala čínsky regulátor liekov, aby povolil distribúciu vakcíny po celej krajine. Podľa časopisu Global Times je možné žiadosti vyhovieť od 1. januára 2021.

Začiatkom tohto mesiaca bola vakcína od spoločnosti Sinopharm schválená na použitie v Bahrajne a Spojených arabských emirátoch. Ministerstvo zdravotníctva Spojených arabských emirátov uviedlo, že vakcína preukázala 86-percentnú účinnosť počas testovania tretej fázy v krajine.

Turecko bude môcť vyrábať ruskú priekopnícku vakcínu Sputnik V, tvrdí minister zahraničia
Sputnik V, ruská vakcína proti Covid-19, sa bude môcť vyrábať aj na tureckej pôde, aby uspokojila domáce potreby v oblasti očkovania, uviedol turecký minister zahraničia, informuje portál RT. Čítať ďalej
30 | 12 | 2020 | Marek Molnár