Remišová: "Lučanský nebol vo väzbe z vôle vlády", Mikulec je myšlienkami s rodinou Lučanského"
30 | 12 | 2020 I sefredaktor
Policajný exprezident Milan Lučanský nebol vo väzbe z vôle vlády, ale na základe riadneho rozhodnutia súdu a na návrh vyšetrovateľov. Vicepremiérka Veronika Remišová to uviedla na sociálnej sieti v súvislosti so samovraždou policajného exprezidenta. Informáciu priniesla TASR.  

"Hovorila som o tom s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou (Za ľudí) a celá situácia bude riadne vyšetrená. Je dôležité, aby verejnosť dostala odpovede na všetky relevantné otázky," dodala.

Z tejto udalosti môžu mať podľa nej osoh ľudia, ktorí sa mohli báť Lučanského svedectva. "Niektorí politici sa však neštítia ťahať do tejto smutnej udalosti politiku a zneužívať takto ľudské nešťastie," uviedla Remišová.

Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) verí, že udalosť okolo pokusu o samovraždu policajného exprezidenta Milana Lučanského sa dôkladne vyšetrí a objasní. Uviedol to na sociálnej sieti s prosbou, aby sa v tejto súvislosti nerobili predčasné závery.

Nad udalosťou v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove vyjadril znepokojenie. "Uvedomujem si vážnosť situácie a myšlienkami som s rodinou Milana Lučanského a jeho najbližšími," dodal Mikulec.