Pokus Lučanského o samovraždu je zlyhaním väzenskej stráže, tvrdí europoslanec
30 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič

Za zlyhanie Zboru väzenskej a justičnej stráže považuje pokus o samovraždu policajného exprezidenta aj Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).


"Je úplne kľúčové, aby prišlo k dôkladnému vyšetreniu. Kto je zodpovedný za to, že bývalý policajný prezident - a dôležitý svedok závažných trestných činov - sa mohol v Ústave na výkon väzby takto pokúsiť o samovraždu. Obzvlášť po incidente, ktorý sa stal Milanovi Lučanskému pred dvomi týždňami a pochybnostiach, ktoré okolo toho vznikali,“ napísal europoslanec na sociálnej sieti.

Dodal, že celú udalosť vníma v prvom rade v rovine ľudskej tragédie. V nasledujúcich hodinách by podľa neho malo dôjsť k jasnému vysvetleniu, ako mohlo k udalosti vôbec dôjsť.

Podľa medializovaných informácií je generál Lučanský v podstate mŕtvy. Jeho srdce síce ešte bije pomocou prístrojov, ale mozog už ožviť zrejme nebude možné.

"Môžem vám poskytnúť len informáciu, že mňa nikto oficiálne neinformoval a o skutočnostiach, na ktoré ste sa ma pýtali, som sa dozvedel len z médií," povedal pre TASR obhajca Lučanského Matúš Beresecký. Zbor väzenskej a justičnej (ZVJS) informoval o tejto výnimočnej situácii vedenie ministerstva spravodlivosti. Ďalšie okolnosti prípadu sa aktuálne vyšetrujú. ZVJS potvrdilo, že bližšie informácie budú poskytnuté v stredu.


"Je to politická vražda!", tvrdí Taraba na informácie o Lučanskom
Slovenskom dnes otriasla šokujúca správa. Ministerstvo spravodlivosti informovalo, že dnes podvečer prišlo v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove k mimoriadnej udalosti, pri ktorej sa väzobne stíhaný bývalý... Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič