Pentagon odmieta Bidenove tvrdenia, že bráni prechodu moci
29 | 12 | 2020 I Diana Zaťková
Pentagon odmietol tvrdenia novozvoleného prezidenta Joea Bidena, že jeho politické vedenie brzdí prechod zadržiavaním informácií o národnej bezpečnosti. Argumentuje tým, že je v neustálom kontakte s Bidenovým tímom, informuje portál RT.




Krátko po tom, čo Biden ukázal prstom na ministerstvo obrany, ako aj na ďalšie agentúry, ktoré obviňoval z bránenia prechodu, úradujúci minister obrany Christopher Miller mu úder vrátil s tým, že Pentagon tento proces uľahčil oveľa viac ako „ predchádzajúce administratívy“.

"Ministerstvo obrany uskutočnilo 164 rozhovorov s viac ako 400 úradníkmi a poskytlo viac ako 5 000 strán dokumentov - čo je oveľa viac, ako pôvodne požadoval Bidenov prechodný tím," uviedol Miller v pondelok.

Úsilie, ktoré doteraz Pentagón vynaložil na tento proces, „už prekonáva úsilie predchádzajúcich administratív,“ pokračoval s tým, že ďalšie rozhovory so zamestnancami Bidena sú naplánované už na koniec roka a začiatok januára. Budú sa týkať otázok spojených s Covid-19 a kybernetickou bezpečnosťou.

Amerika sa pokúša o globálnu nadvládu, konštatuje Kremeľ
29 | 12 | 2020 | Diana Zaťková


Miller vyvrátil Bidenove náznaky, že Trumpom menovaní ľudia v Pentagone podkopali prechod tým, že obmedzili prístup k citlivým informáciám o národnej bezpečnosti. Uviedol, že jeho rezort bude naďalej poskytovať Bidenovmu tímu „prístup k utajovaným a kontrolovaným neverejným informáciám“, ako aj „podporu potvrdenia“ pre Bidenových budúcich menovaných.

Vyhlásenie šéfa Pentagonu prichádza ako pokarhanie Bidenovej kritiky rezortu. Zvolený prezident vo svojom prejave vo Wilmingtone v Delaware označil ministerstvo obrany a Úrad pre správu a rozpočet za dve agentúry, ktorých politické vedenie sa postavilo do cesty prechodu.

"Momentálne iba nedostávame všetky informácie, ktoré potrebujeme v kľúčových oblastiach národnej bezpečnosti, od odchádzajúcej správy," povedal Biden a odsúdil údajný nedostatok spolupráce ako "niečo nezodpovedné." Zároveň chce Biden opätovne prestavať agentúry, ktoré podľa neho utrpeli „obrovské škody“ za štyri roky administratívy prezidenta Trumpa.

Musk uvažuje o prevode aktív Tesly z dolárov na bitcoiny
Obchodný rok sa Tesle vydaril. Jej snahy boli odmenené zaradením do indexu S&P 500. Vizionár Elon Musk uvažuje o prevedení aktív spoločnosti z dolárov na bitcoiny, píše nemecký portál n-tv.de. Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Ingrid Vrabcová