Lučanský sa dnes v cele obesil, jeho stav je kritický (AKTUALIZOVANÉ)
29 | 12 | 2020 I Michal Filek

Milan Lučanský bol v nemocnici hospitalizovaný preto, že sa mal v cele obesiť. S informáciou pred malou chvíľou prišiel portál 1.pluska.sk. Informáciu mali potvrdiť jeho bývalí kolegovia. Generálny prokurátor Maroš Žilinka je na ceste do Prešova, aby situáciu osobne preveril.


Len prednedávnom generálny prokurátor Maroš Žilinka potvrdil, že nedávny úraz, pre ktorý bol Lučanský hospitalizovaný, sa mu stal bez cudzieho zavinenia. "Podľa našich informácií však nastal v prípade Lučanského zvrat, bývalý šéf polície sa mal obesiť. Informáciu nám potvrdili aj jeho bývalí kolegovia," informuje Pluska.

Ako upresnil zdroj, má byť momentálne pripojený na prístrojoch, ktoré udržiavajú jeho životné funkcie.

"Dnes podvečer prišlo v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove k mimoriadnej udalosti, pri ktorej sa väzobne stíhaný Milan Lučanský pokúsil o samovraždu. Stalo sa tak napriek tomu, že bol pravidelne monitorovaný a bolo mu poskytované aj psychologické poradenstvo. Jeho stav je kritický," povedal hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla.

Bližšie informácie poskytne ministerstvo na stredajšom (30. 12.) brífingu.

"Môžem vám poskytnúť len informáciu, že mňa nikto oficiálne neinformoval a o skutočnostiach, na ktoré ste sa ma pýtali, som sa dozvedel len z médií," povedal pre TASR obhajca Lučanského Matúš Beresecký.

Zbor väzenskej a justičnej (ZVJS) informoval o tejto výnimočnej situácii vedenie ministerstva spravodlivosti. Ďalšie okolnosti prípadu sa aktuálne vyšetrujú. ZVJS potvrdilo, že bližšie informácie budú poskytnuté v stredu.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka preverí situáciu v súvislosti s pokusom o samovraždu policajného exprezidenta. TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

"V súčasnosti je na ceste do Prešova, kde preverí vzniknutú situáciu priamo s príslušnými prokurátormi krajskej a okresnej prokuratúry v Prešove," povedala Tökölyová.

 

Podľa analytika Žitného sa Lučanský nemohol zraniť sám
Milan Lučanský si nemohol zranenia vo väzbe spôsobiť sám, uvádza pre denník Pravda bezpečnostný analytik Milan Žitný. Čítať ďalej
15 | 12 | 2020