Vietor, sneženie, poľadovicu, snehové jazyky a vietor na horách...buďte opatrní
28 | 12 | 2020 I TASR
Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na vietor, sneženie, poľadovicu, snehové jazyky a vietor na horách. Vydal výstrahy. Informuje o tom TASR.

Výstrahu prvého stupňa pred vetrom vydali meteorológovia najmä pre severné okresy Slovenska. Výstraha platí od 16.00 h do utorka (29. 12.). Pre okresy Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno, Detva, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Zvolen a Žiar nad Hronom je vydaná výstraha prvého stupňa pred snežením. Platí od 16.00 h do utorka rána.

Na poľadovicu by si mali dať pozor najmä vodiči stredného Slovenska. Výstraha pre nich platí od 22.00 h do utorka 8.00 h. Na snehové jazyky a záveje upozorňuje SHMÚ tiež najmä na strednom Slovensku. Meteorológovia vydali výstrahu od pondelka 16.00 h do utorka 8.00 h.

Výstraha druhého stupňa platí podľa SHMÚ pred vetrom na horách, a to najmä v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Ilava, Bánovce nad Bebravou, Považská Bystrica, Prievidza, Trenčín a takmer pre celý Prešovský a Žilinský kraj. Platí od 17.00 do 6.00 h. Pre niektoré okresy v Bratislavskom, Košickom, Nitrianskom a Trnavskom kraji platí výstraha prvého stupňa.