Raši: Koalícia chce predĺžiť núdzový stav aj za cenu, že nakazia zamestnancov parlamentu
28 | 12 | 2020 I Michal Filek

Richard Raši mal pred malou chvíľou tlačovku. Oznámil na nej, že schôdzu NR SR za účasti chorých a infekčných poslancov považuje za šialenstvo a poslanci strany HLAS sa na nej nezúčastnia. Hlavného hygienika Jána Mikasa vyzval, aby odstúpil, pretože podľahol politickému tlaku a nad zdravím občanov uprednostnil politiku.


"Zvolanie tejto schôdze je potvrdením politiky papalášizmu tejto amatérskej koalície. Koalície, ktorá má iný meter na iných a na seba," povedal Raši.

Bývalý minister zdravotníctva pripomenul, že dnes máme prvýkrát viac ako sto úmrtí. Dokopy zomrelo už takmer  1900 ľudí. "A jediné, čo koalíciu zaujíma je, aby predĺžili núdzový stav aj s rizikom, že nakazia zamestnancov, poslancov, novinárov a len preto, aby ľuďom zamedzili protestovať."

Poslanci HLAS-u, podľa Rašiho, predložili návrh, aby poslanci schvaľovali vyhlásenie núdzového stavu vopred a aby podliehalo podpisu prezidentky. Koalícia s nimi však nekomunikovala. Raši tvrdí, že im ide o neobmedzenú moc, ktorú si chcú odhlasovať za pomoci chorých a možno vysokoinfekčných poslancov.

"Na schôdzi sa nezúčastníme. Vyzývame hlavného hygienika Jána Mikasa, aby zvážil odstúpenie z funkcie, lebo vyhláškou, ktorou umožnil zúčastniť sa schôdze parlamentu aj nakazeným poslancom, podľahol politickým tlakom a na prvé miesto nedal zdravie občanov, ale politiku," uzavrel Richard Raši.

Do práce s covidom môžu ísť aj lekári, hasiči, policajti a smetiari
Možnosť pracovať aj v prípade pozitívneho testu na ochorenie COVID-19 či kontaktu s pozitívne testovaným sa netýka len prezidentky či politikov, ale aj ďalších predstaviteľov kritickej infraštruktúry. Upozornila na to v reakcii na najnovšiu... Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | tasr